Dobro došli na WEB portal Laboratorije za računarsku tehniku


« November 2017 »
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Vesti

 • Osvojeno I mesto na konkursu Razvojne agencije Srbije

  Tim Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, Uroš Pešović, Slađana Đurašević, Milan Joksimović, Vukašin Polić, Igor Durmić, Nikola Jovanović sa mentorom Sinišom Ranđićem osvojio je I nagradu na konkursu Razvojne agencije Srbije za najbolju studentsku ideju za regionalni razvoj Srbije sa temom „Pčelarstvo za svakoga„. Proglašenje pobednika održano je 3. jula 2017. godine u svečanoj sali Srpske akademije nauka i umetnosti.

 • Primena informacionih tehnologija u poljoprivredi

  U subotu 11. marta 2017. godine u okviru 22. Savetovanja o biotehnologiji na Agronomskom fakultetu u Čačku je održan workshop pod naslovom „Primena informacionih tehnologija u poljoprivredi“. Održavanje ovog workshop – a bilo je motivisano učešćem istraživača sa Fakulteta tehničkih nauka i Agronomskog fakulteta u Čačku u konzorcijumu koji je konkurisao u okviru programa Horizon 2020 – Joint research sa projektom iz problematike workshop – a. Detaljnije o workshop – u može se videti na stranici – http://csl.ftn.kg.ac.rs:99/projects/Workshop_BIO/

 • Diplomirani studenti u oblasti računarstva

  U toku školske 2015/16. godine na Fakultetu tehničkih nauka je diplomiralo 17 studenata iz oblasti računarstva:

  2 studenata su stekla diplomu diplomiranog inženjera elektrotehnike za računarsku tehniku

  15  studenata je steklo diplomu diplomiranog inženjera elektrotehnike i računarstva – računarsko inženjerstvo

  Do sada je na Fakultetu zvanje diplomiranog inženjera iz oblasti računarstva steklo ukupno 295 studenata:

  253 – diplomirana inženjera elektrotehnike za računarsku tehniku

  42 – diplomirana inženjera elektrotehnike i računarstva – modul računarsko inženjerstvo

 • Uroš Pešović odbranio doktorsku tezu na Univerzitetu u Mariboru

  U petak 30. septembra 2016. godine naš kolega Uroš Pešović je na Fakultetu za elektrotehniku, računarstvo i informatiku, Univerziteta u Mariboru odbranio svoju doktorsku tezu pod naslovom „Error Probability Model for IEEE 802.15.4 Wireless Transmission with Co-Chanel Interference and Background Noise„.

 • Saradnja sa privredom

  U petak 23. septembra 2016. godine u Naučno – tehnološkom parku „Čačak“ je održana prezentacija WEB/Android aplikacije – „SISTEM 48 SATI“ u čijoj su realizaciji učestvovali i saradnici Laboratorije za računarsku tehniku. Ova aplikacija je rađena za potrebe  JKP „Čačak“. (http://www.rtvgalaksija.rs/…/odrzana-prezentacija-veb-i-an…/)

 • Preminuo Andrew S. Grove

  Danas je u 79. godini preminuo Andrew S. Grove jedan od osnivača INTEL – a. Pre skoro pedeset godina, 1968. godine on zajedno sa Robert Noyce i Gordon Moore osnovao firmu Integrated Electronics koja je po skraćenom nazivu INTEL postala sinonim za savremenu poluprovodničku eru pre svega za mikroprocesore koji su iz temelja promenili računarsku tehniku.

 • Strategija naučnog i tehnološkog razvoja Republike Srbije za period 2016. do 2020. godine

  Vlada Republike Srbije je na svojoj sednici održanoj 3. marta 2016. godine usvojila „Strategiju naučnog i tehnološkog razvoja Republike Srbije“ za period od 2016. do 2020. godine. Tekst strategije se može preuzeti na adresi – http://www.mpn.gov.rs/strategije-2020/

 • Poseta IHP Microelectronics

  Saradnici Laboratorije, Siniša Ranđić i Uroš Pešović, od 8. do 11. februara, bili su u poseti Institutu IHP Microelectronics u Frankfurtu na Odri u sklopu realizacije projekta „Adaptive WSNs for Environmental and Agriculture Applications“ koji finansira DFG (Geramn Research Foundation). Tom prilikom imali su izlaganja na Workshop on Advanced Wireless Sensor Networks.

 • Fakultet tehničkih nauka slavi 40 godina rada

  U petak 20. novembra  2015. godine Fakultet tehničkih nauka obeležava 40 godina rada. Tim povodom, u velikom amfiteatru, održaće se svečana akademija sa početkom u 12 sati.

 • Projekti Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

  U utorak 28. aprila 2015. godine u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Prvredne komore Srbije održana je konferencija „Nauka i istraživanje u funkciji privrednog i tehnološkog razvoja“ u okviru koje su naučna i privredna javnost Srbije upoznati sa okvirima novog ciklusa projekata koje će finansirati Ministarstvo počev od 1. januara 2016. godine. Više informacija o ovom skupu može se videti na stranicama

  http://www.mpn.gov.rs/aktivnosti-mpn/vesti/1879-nauku-usmeriti-za-potrebe-privrede 

  http://www.pks.rs/Vesti.aspx?IDVestiDogadjaji=17385 

Obaveštenja

 • Predavanje u PONEDELJAK 22. MAJA 2017. godine

  ponedeljak 22. maja 2017. godine 12 sati u sali na III spratu Milan Jelisavčić student doktorskih studija na Vrije University u Amsterdamu održaće predavanje pod nazivom „Iskustva u istraživanju i doktorskim studijama na unverzitetu Vrije„. Milan Jelisavčić je osnove studije računarske tehnike završio na Tehničkom fakultetu u Čačku, a master studije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Do odlaska na doktorske studije bio je zaposlen u RK-RT iz Novog Sada, odlejenje u beogradu.

 • Prezentacije održanih predavanja

  Prezentacije sa održanih predavanja u toku ove godine mogu se preuzeti na stranici http://csl.ftn.kg.ac.rs/?page_id=1389.

 • DAN RAČUNARSTVA 2016

  subotu 28. maja 2016. godine sa početkom u 13 časovaSali na III spratu održaće se skup povodom Dana računarstva. Program skupa može se preuzeti sa sledećeg linka – DAN RAČUNARSTVA

 • Predavanje Davor Šutić

  petak 27. maja 2016. godine sa početkom u 10,30 časova u učionici 17 biće održano predavanje pod naslovom

  Računarstvo između prakse i istraživanja

  Predavanje će održati Davor Šutić, Schneider Electric DMS iz Novog Sada.

 • Predavanje dr Goran Panić

  četvrtak 19. maja 2016. godine sa početkom u 10,30 časovaSali na III spratu biće održano predavanje pod naslovom:

  Tehnike za smanjenje potrošnje u projektovanju integrisanih kola

  Predavanje će održati dr Goran Panić iz Instituta IHP Microelectronics iz Frankfurta na Odri (Nemačka).

 • Predavanje dr Vladimir Petrović

  četvrtak 12. maja 2016. godine 12 satiSali na III spratu  biće održano predavanje pod naslovom

  Pouzdana ASIC integrisana kola za korišćenje u satelitskim sistemima i uslovima visokog radio – aktivnog zračenja“

  Predavanje će održati dr Vladimir Petrović iz Instituta IHP Microelectronics iz Frankfurta na Odri (Nemačka).

 • Predavanje prof. dr Zoran Stamenković

  U četvrtak 17. marta 2016. godine prof. dr Zoran Stamenković (IHP Microelectronics) održaće predavanje na temu – „Sistemi na čipu za bežične komunikacije“. Predavanje će se održati u Svečanoj sali na III spratu sa početkom u 10 sati.

 • Informisanje o nastavi i aktivnostima u Laboratoriji

  Studenti računarstva, ali i ostali studenti Fakulteta tehničkih nauka mogu se o svim aktivnostima u Laboratoriji za računarsku tehniku upoznati preko:


   

 • Studentska praksa u Steinbeis Advanced Risk Tehnologies GmbH-Stuttgart

  Pomenuta firma je otvorila konkurs za prijem studenta koji bi radio ASP.NET (VB.NET) i pomagao oko IT stvari vezano za mreže, backup, oko računara u kancelariji. Za više informacija, zainteresovani studenti se mogu javiti na mail: nikola.markovic1987@gmail.com (Nikola Marković, diplomac Računarske tehnike)

 • Just how to Compose An Overview for a Research Paper

  TV http://essaychecker.net/do-my-essay/ superstar Carey is almost half the person he used to be, and willnot be happier. Fans shocked when he showed his awesome 80-lb fat loss a low carb diet and aerobic that was strong exercise’s result. Continue reading →