Home » CSL Zajednica » Alumni

Alumni

Na Danu računarstva 2016 godine održanom 28. maja 2016. godine obavestili smo vas da smo eksperimentalno postavili link na on-line Upitnik za prijavljivanje u bazu podataka o bivšim studentima računarstva (računarske tehnike ili računarskog inženjerstva) na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku. Radi se o tzv. alumni udruženju, kakvo odavno postoji na svetskim univerzitetima. 

PRIJAVA ZA ČLANSTVO U CSL_ALUMNI

Ovde ste proveli značajne godine svoga života. Ma kako one nekome ostavile poneki ožiljak na duši vreme je tu da ih izleči. Jednog dana kada budete sreli nekoga od kolega iz zgrade pored bedema i Morave imaćete utisak da ste sreli nekog najrođenijeg. Mi, koji još uvek ovde opstajemo, trudimo se da vas povremeno podsetimo da ste deo zajednice koju čine bivši studenti Fakulteta, koji ove 2015. godine slavi mali jubilej 40 godina rada. Bez obzira da li ste završili Pedagoško – tehnički, Tehnički ili Fakultet tehničkih nauka uvek ćete dobrodošli, jer ovo je i vaš Fakultet.

Inicijalna ideja za ovu stranicu u okviru portala Laboratorije za računarsku tehniku bila je stvaranje prostora preko koga će bivši studenti računarstva moći da održavaju indirektnu komunikaciju. Nažalost ova komunikacija je ipak ostala izvan institucionalnih okvira, tj. nije se uspelo sa formiranjem udruženja bivših studenata koji su na Fakultetu stekli diplomu iz oblasti računarstva. Naravno nadamo se da će se to ostvariti u narednoj deceniji na kraju koje ćemo proslaviti zlatni jubilej 50. godina rada.

PREGLED  DIPLOMIRANIH STUDENATA
RAČUNARSKA TEHNIKA/RAČUNARSKO INŽENJERSTVO

Jedan od pokazatelja uspešnog rada Fakulteta je broj diplomiranih studenata. Na Fakultetu tehničkih nauka od 1998. godine školuju se i diplomirani inženjeri u oblasti RAČUNARSTVA. Za proteklih dvadeset jednu godinu studije računarstva su pretrpele četiri transformacije (2005/2006., 2009.  i 2014. godine). 2005 i 2006. godine radilo se o prilagođavanju studija uzusima „bolonjske deklaracije“. Promene koje su izvršene 2009. i 2014. godine sprovedene su u procesu akreditacije obrazovne delatnosti Fakulteta. Do nastavnog plana iz 2009. godine svršeni studenti su dobijali zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike (računarska tehnika), a posle akreditacije zvanje koje stiču svršeni studenti računarstva je diplomirani inženjer elektrotehničkog i računarskog inženjerstva (računarsko inženjerstvo). U tabeli je dat pregled broja diplomiranih studenata u oblasti računarstva. 

Ovako smo rasli kao inženjerska zajednica

Do
2010/2011. godine
Zaključno sa 30. septembrom 2011. godine na Tehničkom fakultetu je diplomiralo 175 studenata na smeru za računarsku tehniku. Za očekivati je da će tokom tekuće školske godine biti premašena brojka od 200 diplomiranih inženjera računarske tehnike. S obzirom da se radi o respektabilnom broju inženjera koji svoje radno iskustvo stiču širom Srbije, ali i sveta smatramo da bi trebalo da se formira udruženje bivših studenata računarske tehnike .
2011/2012. godina  Na Tehničkom fakultetu iz oblasti računarstva diplomiralo je 39 studenata tako da je ukupan broj diplomiranih studenata sada 214. 
2012/2013. godina Na Fakultetu tehničkih nauka iz oblasti računarstva diplomiralo je 14 studenata. Takođe, u protekloj školskoj godini diplomirao je i prvi student na studijskom programu Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo – modul računarsko inženjerstvo tako da je ukupan broj diplomiranih studenata u oblasti računarstva sada 229.
2013/2014. godina Na Fakultetu tehničkih nauka iz oblasti računarstva diplomiralo je 20 studenata tako da je ukupan broj diplomiranih studenata sada 250. Od tog broja 242 studenta je steklo diplomu inženjera računarske tehnike, a studenata diplomu inženjera računarskog inženjerstva.
2014/2015. godina Na Fakultetu tehničkih nauka iz oblasti računarstva diplomiralo je 28 studenata tako da je ukupan broj diplomiranih studenata sada 278. Od tog broja 251 student je stekao diplomu inženjera računarske tehnike, a 27 studenata diplomu inženjera računarskog inženjerstva.
2015/2016. godina Na Fakultetu tehničkih nauka iz oblasti računarstva diplomiralo je 17 studenata tako da je ukupan broj diplomiranih studenata sada 295. Od tog broja 253 studenta su stekla diplomu inženjera računarske tehnike, a 42 studenta su stekla diplomu inženjera računarskog inženjerstva.
2016/2017. godina Na Fakultetu tehničkih nauka iz oblasti računarstva diplomiralo je 9 studenata tako da je ukupan broj diplomiranih studenata sada 306. Od tog broja 253 studenta su stekla diplomu inženjera računarske tehnike, a 53 studenta su stekla diplomu inženjera računarskog inženjerstva.
2017/2018. godina Na Fakultetu tehničkih nauka iz oblasti računarstva diplomiralo je 19 studenata tako da je ukupan broj diplomiranih studenata sada 325. Od tog broja 254 studenta su stekla diplomu inženjera računarske tehnike, a 71 student je stekao diplomu inženjera računarskog inženjerstva.
2018/2019. godina Na Fakultetu tehničkih nauka iz oblasti računarstva diplomiralo je 15 studenata tako da je ukupan broj diplomiranih studenata sada 340. Od tog broja 255 studenta je steklo diplomu inženjera računarske tehnike, a 85 studenta su stekla diplomu inženjera računarskog inženjerstva.
2019/2020. godina Na Fakultetu tehničkih nauka iz oblasti računarstva diplomiralo je 11 studenata tako da je ukupan broj diplomiranih studenata sada 351. Od tog broja 256 studenta je steklo diplomu inženjera računarske tehnike, a 95 studenta su stekla diplomu inženjera računarskog inženjerstva.
2020/2021. godina Na Fakultetu tehničkih nauka iz oblasti računarstva diplomiralo je 12 studenata tako da je ukupan broj diplomiranih studenata sada 363. Od tog broja 256 studenta je steklo diplomu inženjera računarske tehnike, a 107 studenta su stekla diplomu inženjera računarskog inženjerstva.
2021/2022. godina Na Fakultetu tehničkih nauka iz oblasti računarstva diplomiralo je 5 studenata tako da je ukupan broj diplomiranih studenata sada 368. Od tog broja 256 studenta je steklo diplomu inženjera računarske tehnike, a 112 studenta su stekla diplomu inženjera računarskog inženjerstva.

SPISKOVI DIPLOMIRANIH STUDENATA RAČUNARSTVA

Da bi vas podsetili na kolege koje su na Fakultetu stekle diplomu inženjera iz oblasti računarstva svake godine ćemo ažurirati spisak diplomiranih studenata, koji ćete moći da preuzmete u PDF formatu.

„Diplomirani inženjeri računarske tehnike do 8. oktobra 2021. godine

„Diplomirani inženjeri računarskog inženjerstva do 8. oktobra 2021. godine

POŠTOVANE KOLEGE – BIVŠI STUDENTI RAČUNARSTVA NA FAKULTETU TEHNIČKIH NAUKA (TEHNIČKOM FAKULTETU)

Pozivam sve one koji imaju želju da iznesu mišljenje o svojim radnim i stručnim iskustvima u svetlu studija na našem fakultetu da nam se jave ili pošalju svoj tekst na adresu csl@ftn.kg.ac.rs ili sinisa.randjic@ftn.kg.ac.rs. Veoma smo zainteresovani da takve tekstove prikažemo na WEB Portalu Laboratorije za računarsku tehniku. Biće to pravi način da zaživi ideja o saradnji bivših i sadašnjih stdenata računarstva. Pored Portala Laboratorije (csl.ftn.kg.ac.rs) informacije o dešavanjiima u sektoru računarstva, pre svega kroz delatnost Laboratorije za računarsku tehniku možete da dobijete i preko:

Svakodnevnim praćenjem aktivnosti na Portalu Laboratorije za računarsku tehniku utvrdio sam da u proseku ima  četrdesetak posetilaca. Naravno, svesni smo da je broj posetilaca proporcionalan interesantnošću informacija koje se nude preko Portala. Isto tako treba očekivati da se najveći broj posetilaca regrutuje iz redova studenata. To se i vidi po tome što studenti masovno pristupaju Moodle i Forum stranicama, koje su na neki način sastavni deo Portala.

Želja nam je da i sam Portal bude posećeniji. Zbog toga očekujemo da upravo naši bivši studenti daju doprinos tome. Biće nam zadovoljstvo da izgled i sadržaj Portala formiramo prema vašim predlozima. Na taj način ćemo obezbediti da Portal Laboratorije za računarsku tehniku bude na korist svima.