PRAVILNIK FORUMA LABORATORIJE ZA RAČUNARSKU TEHNIKU

Započeo Siniša Ranđić, 21.04.2008, 14:10

prethodna tema - sledeća tema

Siniša Ranđić

21.04.2008, 14:10 Poslednja Izmena: 18.11.2008, 15:13 od holodoc
Osnovna namena Pravilnika foruma Laboratorije za računarsku tehniku je da definiše prava njegovih članova kao i obaveze i pravila kojih članovi moraju da se pridržavaju u cilju održavanja maksimalno korektne i prijatne atmosfere za sve članove foruma. Svi članovi su dužni da se navedenih pravila strogo pridržavaju a svako nepridržavanje za sobom povlači odgovarajuće kazneno-disciplinske mere koje mogu uticati na privilegije i prava koje član ima na forumu u određenom trenutku.


  • Svi potencijalni korisnici foruma dužni su da se registruju da bi pristupili istom. Pregled sadržaja foruma i učestvovanje u njegovom radu za neregistrovane korisnike nije dozvoljen tj. nije omogućen.

  • Svaki korisnik ima pravo na registrovanje jednog i samo jednog korisničkog nalog. Svi višestruki nalozi biće obrisani.

  • Prilikom registracije treba voditi računa da korisničko ime ne odstupa previše od duha samog foruma i osnovnog načela primerenosti nameni i svrsi ovog foruma. Unošenje dodatnih informacija kao što su ime, prezime i sl. je obavezno pri čemu treba voditi računa da informacije moraju biti tačne. Svako nepridržavanje pravila iznesenih u ovoj  tački Pravilnika imaće za posledicu privremeno ili trajno isključenje iz rada foruma.

  • Nakon registracije korisnici imaju mogućnost postavljanja novih ili uključivanja u raspravu u okviru postojećih tema uz obavezno pridržavanje tematike naznačene teme.

  • Ukoliko želi korisnik može da postavi svoj avatar (slika koja se pojavljuje ispod korisničkog imena u porukama na forumu) ali uz uslov da je dozvoljeno postavljanje isključivo ličnih fotografija. Svi avatari za koje se utvrdi da ne predstavljaju ličnu fotografiju člana biće obrisani.

  • Prilikom postavljanja nove teme pokušajte da u naslovu što preciznije i konciznije definišete sadržaj vaše poruke (teme) kao i da temu postavite u deo foruma predviđen za tematiku nove teme.

  • Najstrožije je zabranjen svaki vid vređanja i omalovažavanja odnosno diskriminacije članova foruma na verskoj, političkoj, nacionalnoj, rasnoj i bilo kojoj drugoj osnovi. Nemojte da započinjete svađu niti da svojim učestvovanjem doprinesete eventualno postojećim svađama. Diskutujte normalno, kulturno i bez provociranja drugih članova. Svako nepridržavanje ovog pravila biće nasjtrože sankcionisano a korsinik se automatski  nominuje za isključene sa foruma za svaki sledeći prestup ove vrste.

  • Zabranjeno je postavljati poruke neprimerenog sadržaja u koji spadaju sadržaji pornografskog, piratskog ("warez") i sličnog tipa. Procena pogodnosti sadržaja za forum predstavlja diskreciono pravo moderatora odnosno administratora foruma.

  • Zabranjena je svaka rasprava na temu nelegalne upotrebe i korišćenja piratskog softvera tj. razmena tehnika i softvera koji se koriste za zaobilaženje zaštite od neovlašćenog kopiranja i korišćenja softvera koji podleže autorskim pravima.

  • Nije dozvoljen bilo kakav vid oglašavanja odnosno propagiranja komercijalnog, političkog ili religioznog karaktera.

  • Pre postavljanja nove teme poželjno je prvo pretražiti forum za temom identičnog ili sličnog sadržaja kako bi se izbeglo nepotrebno ponavljanje.