Astronomski magazin

Započeo Adis A., 11.01.2011, 15:47

prethodna tema - sledeća tema

Adis A.

U pitanju je inicijativa pokretanja časopisa Astronomski magazin, od strane Astronomskog društva "Univerzum" iz Bačke Palanke. Više informacija na adresi:

http://www.astronomija.co.rs/vesti/3682-ima-neto-vano-da-vam-kaemo-ii.html

P.S. Cilj mi je reklamiranje ovog poduhvata, da bi se sakupio dovoljan broj preplatnika i da bi časopis mogao započeti štampanje. Mislim da ovakav vid štampanog medija ima veliku ulogu u obrazovanju, kada je u pitanju astronomija.




holodoc

Ne želim da zvučim kao pesimista ali nisam baš siguran da bi izdavač takvog časopisa uspeo na našim prostorima da pronađe ekonomski prihvatljiv biznis model za opstanak na tržištu.

Za časopis štampan u punom koloru na A4 formatu i kvalitetnijem papiru (računam "kunstdruck" papir) sve ispod nekih par hiljada primeraka je, po meni bar, potpuno neisplativo osim ako se ne nađe neki poslovni model koji podrazumeva reklamiranje a opet nisam siguran da bi neko bio baš spreman da plaća časopis mesečno 300 dinara da bi u njemu gledao reklame kada na netu može da nađe mnogo interaktivniji sadržaj od onoga u štampanom mediju.
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php