C#. NET video tutorijali

Započeo Marko Аcović, 18.01.2011, 10:52

« prethodna tema - sledeća tema »
Idi dole

Marko Аcović

Slucajno naidjoh na link http://www.questpond.com/FreeDesign1.htm.

Na prvi pogled deluje jako zanimljivo.

gagi

Na prvi pogled ovo se plaća.  :) Odgledao sam par demo snimaka, strašno me iritira indijski akcenat.

Marko Аcović

Hm, moguce. Nisam gledao detaljno. Iskreno, ne volim ni ja indijski akcenat ali sta da se radi. :)

holodoc

Indus verzija engleskog jezika + talibanski pristup gramatici istog + nenormalizovan audio zapis = "No no mister Simpson... I will not buy your videos" ;)
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php

holodoc

Čudi me da nigde nisam pomenuo ovaj sajt na forumu http://www.learnvisualstudio.net/AllVideos.aspx

Za relativno male novce dobija se pristup ogromnoj bazi video fajlova i tutorijala (vidi link gore) plus pristup specijalizovanim forumima na kojima se "šeće" gomila iskusnih developera.

Godišnja pretplata je nekih $60 (Basic), standard je oko $120 ako se ne varam a doživotna pretplata je nekih $170 (plus dobijaju se neki ekstra bonusi itd.) Nema Panjabi gramatike i ostalih bakrača a tutorijali su poprilično jasni i precizni (bacite pogled na demo snimke).
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php

marko

Da li ima mozda neko da mi posalje neku kvalitetniju literaturu na nasem jeziku, sve sto sam trazio po netu je gomila gluposti i ima samo pocetne gluposti koje znam na pamet od rijeci do rijeci.? Tacnije interesije me vise windows aplikacije a moze i ostalo.

Pozdrav!

Marko Аcović

Sta te konkretno zanima: Windows Forms, WPF, nesto trece? Btw, tesko da ces da nadjes literaturu na srpkom. Navikaj se na literaturu na engleskom.

marko

Pa recimo windows forms, to jest hocu da napravim neku aplikaciju koja ce biti povezana sa mysql bazom.
Engleski znam tu i tamo, ali ne sve sto pise u knjigama pa mi malo tesko da se uklopim.
Ako bi ima bilo sta, bilo bi mi od koristi

Marko Аcović

Vec je bilo razgovora na tu temu na ovom forumu. Evo ti linka http://csl.tfc.kg.ac.rs/forum/index.php/topic,193.0.html.
Uzmi kreiraj jednu bazu sa jednom, dve tabele. Instaliraj mysql adapter. Zatim u VS dodaj jednu formu na kojoj ces da imas listview ili grid kontrolu i jos jedno dugme.
Kad kliknes na dugme, povuci sve rekorde iz te dve tabele koje imas. Probaj to za pocetak. Ako bude problema, vikaj :)

Idi gore