TFTN Čačak

Započeo marjan, 29.03.2012, 09:57

prethodna tema - sledeća tema

Šta mislite o novom nazivu fakulteta?

Nikako! TF je TF
Ako stvarno ima neke koristi od toga, što da ne
Zovi me i lonče, al' me nemoj razbiti!
Sviđa mi se naziv FTN, nekako je .. kako bi mlađi rekli.. "kulji"
I bilo je vreme da se menja nešto...

holodoc

Citat: maddog  16.10.2012, 17:18Nema potrebe za sarkazmom
Pa nije sarkazam već pomalo karikiran fakat da je i pored prekrštavanja to ipak jedna te ista ustanova.
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php

Marko Аcović

Preimenovanje je iskorisceno kao paravan za neke druge stvari. Ko razume, shvatice.

holodoc

Citat: marko_gm  16.10.2012, 19:51
Preimenovanje je iskorisceno kao paravan za neke druge stvari. Ko razume, shvatice.
Opa jel to znači da će biti i krečenja ove godine? :>
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php

Marko Аcović

Ma mora da se promeni celokupan enterijer :)

daxmirkovic

ФТНЧ - солидно звучи... али чему, ТФЧ је много боље... али како год труле јабуке су оба... И ми уместо да видимо зашто јабука трули, ми мењамо назив труле јабуке Технички Факултет Чачак у трулу јабуку Факултет техничких наука Чачак... Па јел' то најбоље што менаџмент прве труле јабуке може да смисли... Дивно... Свака част...

Marko Аcović

Dopada mi se ovo poredjenje sa jabukama (trulim) ali mi je krivo sto se vise studenata ne ukljuci u raspravu. TFC ili FTNC, je stvarno postao mrtvo more. Do sad su cutali samo studenti a sad su i profesori zacutali. Hajde da zatvorimo lepo fakultet i zavrsimo sa ovom farsom.

daxmirkovic

Ово ми личи на оне пословне форе и малверзације. Фирма у дуговању и оде под стечај а директори или власници оснују скоро идентичну фирму само са другим именом и наравно без дуговања. Не алудирам ни на шта, али на то ме подсећа промена имена. Не видим шта може да донесе ФТН уместо ТФ. Можда је то у питању шминка али труло се не шминка. А и реално, да ли је неко питао студенте да ли им се свиђа име... јесте, на необавезној анкети...
Марко, страх се увукао у кости, тако да само ми бивши студенти причамо нешто...

Marko Аcović

Meni lici kao da neko ocajnicki pokusava da ostane na vlasti i da je u stanju sve da uradi ne bi li to i postigao.

Siniša Ranđić

Moto življenja Jusuf bega koji gradi Andrićev "Most na Žepi" je misao "U ćutanju je sigurnost". Sigurno je da se svakom od nas pitanje da li je to izlaz naših života nameće svakodnevno.  Jer neko pomenu da se strah uvukao u kosti. A to postavlja obično pitanje - Zar ovo nije vreme demokratije u kojoj nema "verbalnog" delikta, gde se slobodno može postaviti pitanje, a da onaj ko ga postavi ne mora da razmišlja o posledicama takvog čina. Izgleda da je Srbija zemlja koja je daleko od staništa demokratije i zato ne treba da nas iznenađuje što svi beže od nas. Pa čak i njeni stanovnici. Naravno ovaj forum nije mesto za političke ili socijalne rasprave, ali sve je to deo života i teško je napraviti granicu gde šta prestaje, a šta počinje. Zanimljivo je videti ko se oglašava i diskutuje o ovom problemu - oni koji nisu svoju trenutnu budućnost vezali za državnu službu, svesni da zavise samo do svog rada, sposobnosti da nauče nešto novo i na taj način ostanu na uvom uszburkanom tržištu rada.


Nisam se oglašavao o ovom problemu iz principijelnih razloga, jer ... Ako ništa drugo nije bitna forma već suština. Možda sam pomalo ograničen nekim stavovima od pre 35 godina kada sam kao mlad inženjer stupio u svet računarstva. "Mlade kolege ne očekuje te da se ovde bavite naukom. U najboljem slučaju ono čime se mi ovde bavimo su primenjena istraživanja". Ovo je grupi od 6 mladih inženjera rekao Georgi Konstatinov, direktor OOUR (Osnovna organizacija udruženog rada) Računska tehnika jednog hladnog decembarskog dana 1977. godine. I to je postalo moje vjeruju za ceo život. Nisam nikad lagao ni sebe ni druge po tom pitanju. A bilo je to još uvek "zlatno" doba Instituta "Mihajlo Pupin". NAUKA je skupa reč. Ma koliko bio ponosan na poslove koje sam radio kao inženjer i rezultate koje sam pri tome postigao nikad sebe nisam doživljavao kao naučnika. Jer ne mogu da lažem ni sebe ni druge po tom pitanju.


Naziv fakulteta je svojevrstan "brend" koji ne treba olako zloupotrebljavati. To je svojevrsna civilizacijska tekovina sredine u kojoj ova institucija deluje. Posezanje za principom demokratije  u promeni naziva fakulteta samo je uprljana i institucija i instrument demokratije. To je dodatni razlog što se nisam oglašavao po ovom pitanju, jer nisam želeo da se spuštam u isti koš sa onima koji su prihvatili ovu igru. I ne pišem ove redove da bih "spasao svoju dušu". Jer mi smo svi kao društvo izgubili "dušu". Ovim ne umanjujem svoju dogovornsot niti drugima prebacujem što su se ponašali tako kako su se ponašali. Svako od nas nosi svoj "krst". Samo je put do Golgote izgleda predugačak, a i težina krsta se dinamički menja.

Miško