WEB Portal Laboratorije za računarsku tehniku

Započeo Siniša Ranđić, 30.07.2012, 02:41

« prethodna tema - sledeća tema »
Idi dole

Siniša Ranđić

Bar kad sam ja u pitanju nepoverenje u studente ne postoji. Jer znanje je nešto što se može steći. Ono što nedostaje našim studentima to je inicijativa i predani rad. Ja bih voleo da svi oni koji pretenduju da naprave rezultat pročitaju interviju u jučašnjem broju "Politike" sa dr Filipom Petronijevićem ("Od Suvog brega do Prinstona" - http://www.politika.rs/rubrike/Srbija/Od-Suvog-brega-do-Prinstona.sr.html). Rad u bilo kojoj instituciji ma kako ona imala zvučno ime ne garantuje uspeh sam po sebi.


Da li ponovo treba da pozivam (po ko zna koji put) sve zainteresovane da dođu u Laboratoriju za računarsku tehniku i uključe se u razne projekte koji se ovde rade, pa i izradu WEB portala Laboratorije. Poziv za učešće na Letnjem kampu računarstva je objavljen još početkom godine, ponavljao sam ga i na predavanjima, a opet imamo jednog polaznika.


Što se tiče full - custom ili na bazi nekog CMS softvera ne želim da namećem kao dilemu, jer ovo je istraživačka laboratorija - zar to nije dovoljan razlog da eksperimentišemo i imamo razne varijanet portala. Takođe nemam zazora ni prema kom jeziku, čak bih voleo da se studenti nadmeću primenom raznih alata. I da u tom pogledu portal bude poligon za svekoliku proveru različitih znanja. Oni koji me dobro znaju da sam veliki protivnik isključivosti i jednostranosti u poslu. Jer se kroz kritičku analizu različitih rešenja najbolje dolazi do onog koje bi smeli da razmatramo kao optimalno.


Još jednom želim da naglasim da WEB portal Laboratorije ima dva zadatka:

       
  • Da predstavi sve ono što se radi u Laboratoriji i na taj način promoviše istraživačke kapacitete koji postoje na Tehničkom fakultetu na planu računarske tehnike;

  •    
  • Da pokaže da na Tehničkom fakultetu postoji kritična masa znanja koncentrisana kod nastavnika, saradnika i studenata da jedan ovakav posao urade na kvalitetnom nivou.


Pored ovog "glavnog" servera Laboratorija poseduje i server (sa istom adresom, ali na posebnom portu) na kome se može eksperimentisati u pogledu razvoja WEB aplikacija. Mislim da su ovo sasvim dobri uslovi i izazov za sve one koji bi hteli da pokažu šta umeju, ali i da nauče nešto novo.

billymark007

It is ideal to clean junk from your Windows 10 system from time to time for better and smooth performance. Several users still haven't learned how to clean the system properly. Windows installation often builds junk and cache that requires space. Excessive junk results in wasting of resources and crashing of the system and needs to be cleared from time to time. Here is a step by step guide on cleaning your Windows 10 system to boost its performance.Source : Step by Step Guide for Cleaning Windows 10

 office.com/setup |  

Idi gore