Xmarks

Započeo Marko Аcović, 21.01.2010, 00:40

prethodna tema - sledeća tema

Marko Аcović

Uz pomoc ovog programa ne morate vise da brinete za svoje bookmarkove. Jednostavno instalirate program, odaberete username i password kao i PIN kod i svi vasi bookmarkovi su zapamceni na serveru. Tako, ako ponovo instalirate operativni sistem, dovoljno je samo da instalirate Xmark i da sinhronizujete podatke sa servera i svi vasi bookmarkovi su opet tu. Takodje, svaki put kad napravite izmenu u strukturi bookmarkova, vrsi se sinhronizacija sa serverom. Meni se programcic jako dopao, jer sad mogu da koristim jedinstvene bookmarkove i kod kuce i na poslu. Program se integrise u browser. Podrzava sve standardne browsere, osim Opere. Isti se moze naci na adresi: http://www.xmarks.com/. Sve preporuke.  B-)

holodoc

Da to je naslednik legendarnog Foxmarksa, kako se prethodno addon zvao.
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php

marjan

Meni (za sada bar) pasuje Delicious ;)
Unix is user-friendly—it's just choosy about who its friends are.

holodoc


Ja stvarno ne znam šta se ovo dešava sa velikim web servisima u poslednje vreme :I Prvo ovo silovanje Open Source zajednice koju Oracle sprovodi na Sun-ovom zaostavštinom posle njegove kupovine pa sad na nekom kraju lanca i vest da XMarks, jedan od najvećih i najboljih servisa za sinhronizaciju bookmarkova i web istorije uz browserima, prestaje sa radom 10. januara 2011. godine :((

http://www.xmarks.com/about/shutdown :banghead:

Zvanično saopštenje za javnost zbog čega će servis biti ugašen dat je na njihovom blogu http://blog.xmarks.com/?p=1886 a nakon objavljivanja vesti došlo je do burne reakcije korisnika koji svakim satom šalju ogromnu količinu komentara i poruka podrške uz napomenu da su spremni da ovaj servis, koji je do sada funkcionisao potpuno besplatno i bez reklama, plaćaju.

Pošto sam lično zaista dugo korisnik ovog servisa ostavio sam i ja komentar koji možete pogledati ovde pa se nadam samo da će posle ovakve reakcije zajednice napraviti biznis model koji će im omogućiti da opstanu.
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php

holodoc

18.11.2010, 16:51 #4 Poslednja Izmena: 18.11.2010, 16:54 od holodoc
Posle zaista burne reakcije korisnika XMarks servisa nakon objave da je planirano gašenje servisa početkom 2011. godine i ankete koju je sproveo sam XMarks u vezi spremnosti korisnika da podrže pretplatnički sistem servisa XMarks se očigledno nalazi na pragu kupovine  :> To u prevodu znači da ako sve prođe kako treba XMarks će nastaviti da funkcioniše kao i do sada i to nudeći free i premium opciju pri čemu bi planirana godišnja pretplata na premium servis iznosila $10 što je zaista smešno s obzirom na to šta servis sve nudi.
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php