Letnji kamp ra;unarstva 2017

Započeo Siniša Ranđić, 24.01.2017, 12:23

prethodna tema - sledeća tema

Siniša Ranđić

Prošle godine pokušao sam da nametnem diskusiju na temu modaliteta održavanja manifestacije Letnji kamp računarstva. Nažalost kao i za samo učešće u ovom aktivnostima i u diskusiji praktično niko od studenata nije učestvovao. Pošto smo ušli u novu kalendarsku godinu valja razmišljati o svrsishodnosti održavanja Letnjeg kampa računarstva ili ga organizovati i realizovati na nekim drugim principima.

Marko Аcović

Ja bih postavio par pitanja. Mozda na taj nacin dobijemo odgovor. Na koji nacin se promovise "Letnji kamp racunarstva" (da li u promociji ucestvuje samo profesor ili su aktivno ukljuceni i ostali saradnici u laboratoriji)?  Sta ima u ponudi kampa? Drugim recima, sta se studentima nudi, koja znanja, koje tehnologije? Da li se kamp bazira pretezno na hardveru ili na softveru?

Siniša Ranđić

Odgovori su uglavnom poznati. Pošto nam je letnji manevarski prostor sužen na samo mesec dana, praktično samo ja mogu da sebe ponudim u tim periodu studentima. Što se tiče aktivnosti one nisu zbog toga strogo vezane za hardver, već je cilj da se u tom periodu nešto uradi na korist i Laboratorije i Fakulteta. I naravno ponešto novo nauči. Imajući u vidu navedene probleme ja sam i otvorio diskusiju o mogućoj promeni formata Letnjeg kampa. Možda da ga pretvorimu u neku vrstu ceslosemestralne sekcije gde bi se svake sedmice radilo sa studentima na praktičnim stvarima. Seanse bi bile npr. u večernjim časovima i onda bi moglo da se obezbedi šire učešće saradnika Laboratorije.

Bojan

Ja bih voleo kad bi se na kampu ucile neke nove tehnologije i da na kraju se uradi neke zajednicki projekat.Evo na primer da se radi python.Na kraju tog kursa iz pythona ,uradi se neki projekat na raspberry piu.

Siniša Ranđić

Zašto da ne? Zar moram da ponavljam da se čovek najlepše oseća kad vidi da migaju lampice na uređaju koji je sam napravio!

Marko Аcović

CitatMožda da ga pretvorimu u neku vrstu ceslosemestralne sekcije gde bi se svake sedmice radilo sa studentima na praktičnim stvarima. Seanse bi bile npr. u večernjim časovima i onda bi moglo da se obezbedi šire učešće saradnika Laboratorije.
Ovo je isto dobra ideja. Moze i ovako ali to zahteva prisutnost i ostalih clanova laboratorije a ne samo profesor. Govorim iz iskustva, jer posle 15h osim profesora retko ko se jos zadesi u laboratoriji. Sramota za mlade generacije.

Bojan

24.01.2017, 19:28 #6 Poslednja Izmena: 24.01.2017, 19:31 od Bojan
Slazem se sa Markom vezano za clanove laboratorije.To za python sam dao kao predleg.Mogli bi da radimo i nesto vezano za operativne sisteme.Evo jednog  primera ovo http://nand2tetris.org/.Sad .Ne znam koliko je bas vezan za os ,ali mislim da nije lose .