[academicearth.org] Predavanja sa najelitnijih univerziteta u svetu

Započeo holodoc, 21.04.2009, 13:15

prethodna tema - sledeća tema

holodoc



Ukoliko spadate u one koje interesuje kako izgledaju predavanja na nekim od najelitnijih univerziteta u svetu kao što su Stanford, Harward, Oxford itd. ovo je definitivno adresa za vas.

Sajt nudi iyuyetno veliki broj kompletno prenesenih predavanja u obliku video zapisa. Drugim rečima na ovom sajtu možete pratiti kompletne semestre predavanja na određenu temu tj. sva predavanja kojima prisustvuju regularni polaznici tih univerziteta. Jednostavno izaberite predavanje koje vam odgovara i pratite video fajlove koji su izuzetnog kvaliteta.

Za studente ovog fakulteta verujem da su od najveće važnosti predavanja iz kategorije Computer science u okviru koje trenutno može da se nađe 17 izuzetno kvalitetnih predavanja vezanih kako za softverske tako i za hadrverske teme.

Ja svakako preporučujem Computer Science I: Programming Methodology profesora Mehrana Sahamija koji kroz 28 lekcija od 45 minuta uvodi totalne početnike u svet programiranja putem Jave. To svakako ne znači da su ostali loši naprotiv... U pitanju su izuzetno kvalitetna predavanja.

Uživajte u lekcijama  :>
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php

Marko Аcović

Pridruzujem se kolegi. Sve preporuke za sajt i sa moje strane. :)

holodoc

Mislim da do sada nisam naišao na bolje objašnjenje Furijeovih transformacija od ovoga - http://academicearth.org/courses/the-fourier-transform-and-its-applications :blush:

Predavač ne zalazi preterano u objašnjavanje detalja onoga što priča ali je stvarno interesantno kakve analogije koristi za objašnjenje gradiva ("one period many frequencies", "cop story" itd.)  :klanja:

P.S. Tek sad sam shvatio da u stvari ne bih imao pojma da beknem ni deo komplikovanijih matematičkih jednačina na engleskom :o Znači kad profesor počne da piše formule na tabli i pri tome diktira šta zapravo piše ne znam da li citira stihove iz "Gorskog vijenca" na engleskom ili možda recituje neko Šekspirovo delo na klingonskom  :I

P.S.S. Ko je na Facehook-u može da se pretplati na kanal Academic Earth-a (http://www.facebook.com/academicearth) i da dobija redovna objašnjenja o novim postavljenim lekcijama.
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php