Laboratorija za računarsku tehniku

Softverske teme => Aplikativni softver => Preporuka softvera => Temu započeo: Marko Аcović 21.01.2010, 00:40

Naslov: Xmarks
Poruka od: Marko Аcović 21.01.2010, 00:40
Uz pomoc ovog programa ne morate vise da brinete za svoje bookmarkove. Jednostavno instalirate program, odaberete username i password kao i PIN kod i svi vasi bookmarkovi su zapamceni na serveru. Tako, ako ponovo instalirate operativni sistem, dovoljno je samo da instalirate Xmark i da sinhronizujete podatke sa servera i svi vasi bookmarkovi su opet tu. Takodje, svaki put kad napravite izmenu u strukturi bookmarkova, vrsi se sinhronizacija sa serverom. Meni se programcic jako dopao, jer sad mogu da koristim jedinstvene bookmarkove i kod kuce i na poslu. Program se integrise u browser. Podrzava sve standardne browsere, osim Opere. Isti se moze naci na adresi: http://www.xmarks.com/ (http://www.xmarks.com/). Sve preporuke.  B-)
Naslov: Re: Xmarks
Poruka od: holodoc 21.01.2010, 15:47
Da to je naslednik legendarnog Foxmarksa (http://www.foxmarks.com/), kako se prethodno addon zvao.
Naslov: Re: Xmarks
Poruka od: marjan 21.01.2010, 22:21
Meni (za sada bar) pasuje Delicious ;)
Naslov: Xmarks Sync to be Discontinued
Poruka od: holodoc 30.09.2010, 17:26

Ja stvarno ne znam šta se ovo dešava sa velikim web servisima u poslednje vreme :I Prvo ovo silovanje Open Source zajednice koju Oracle sprovodi na Sun-ovom zaostavštinom posle njegove kupovine pa sad na nekom kraju lanca i vest da XMarks, jedan od najvećih i najboljih servisa za sinhronizaciju bookmarkova i web istorije uz browserima, prestaje sa radom 10. januara 2011. godine :((

http://www.xmarks.com/about/shutdown (http://www.xmarks.com/about/shutdown) :banghead:

Zvanično saopštenje za javnost zbog čega će servis biti ugašen dat je na njihovom blogu http://blog.xmarks.com/?p=1886 (http://blog.xmarks.com/?p=1886) a nakon objavljivanja vesti došlo je do burne reakcije korisnika koji svakim satom šalju ogromnu količinu komentara i poruka podrške uz napomenu da su spremni da ovaj servis, koji je do sada funkcionisao potpuno besplatno i bez reklama, plaćaju.

Pošto sam lično zaista dugo korisnik ovog servisa ostavio sam i ja komentar koji možete pogledati ovde (http://blog.xmarks.com/?p=1886&cpage=482#comment-72722) pa se nadam samo da će posle ovakve reakcije zajednice napraviti biznis model koji će im omogućiti da opstanu.
Naslov: Odg: Xmarks
Poruka od: holodoc 18.11.2010, 16:51
Posle zaista burne reakcije korisnika XMarks servisa nakon objave da je planirano gašenje servisa početkom 2011 (http://blog.xmarks.com/?p=1886). godine i ankete koju je sproveo sam XMarks u vezi spremnosti korisnika da podrže pretplatnički sistem servisa XMarks se očigledno nalazi na pragu kupovine  :> To u prevodu znači da ako sve prođe kako treba XMarks će nastaviti da funkcioniše kao i do sada i to nudeći free i premium opciju pri čemu bi planirana godišnja pretplata na premium servis iznosila $10 što je zaista smešno s obzirom na to šta servis sve nudi.