Laboratorija za računarsku tehniku - Deset godina iza nas

Započeo Siniša Ranđić, 15.01.2011, 23:47

prethodna tema - sledeća tema

Siniša Ranđić

Poštovane koleginice i kolege,


za par dana (21. januara) navršiće se punih deset godina od početka rada Laboratorije za računarsku tehniku. Kada smo kolega Goran Jevremović i ja konačno dobili ključ od prostorije 022 u njoj smo zatekli tri stara stola i 11 stolica koje su se nekada nalazile u kancelariji dekana. Kako smo se kasnije proširili na prostoriju 020, kako smo nabavljali nameštaj, ali i opremu za rad deo su istorije i teme za podsećanje onih koji su deo svog života ugradili u proteklih deset godina rada Laboratorija. Da li smo bili uspešni u tom periodu može se oceniti na osnovu svedočenja studenata koji su ovde stekli znanja kroz vežbe, izradu seminarskih radova, projekata i naravno diplomskih radaova. Bilo je tu i magistarskih i doktorskih teza. O radu svedoče i publikacije koje su nastale kroz aktivnosti saradnika Laboratorije, ali i urađeni projekti za privredu ili kroz saradnju sa drugim naučno - istraživačkim institucijama. Naročito možemo biti ponosni na činjenicu da su četiri bivša saradnika danas uspešni delatnici u oblasti računarstva u privredi.


Iako to može da zvuči prilično otrcano - sigurno se moglo učiniti više. Naravno to ne treba da bude povod za nekakva pravdanja, već motiv da se u narednim godinama na bazi svekolikh iskustava stečenih u protekloj deceniji napravi odlučujući iskorak u budućnost.


Želimo da u PETAK 21. januara 2011. godine obeležimo tih prvih deset godina Laboratorije za računarsku tehniku. Nismo još odlučili kako, ali svi oni koji tog dana dođu kod nas biće naši dragi gosti i potvrda da nije bilo uzaludno ...