Bing - "Google" na "Microsoft" način

Započeo holodoc, 16.06.2009, 12:37

prethodna tema - sledeća tema

holodoc



Microsoft je 3. juna ove godine lansirao svoj novi web pretraživač koji bi po njegovim navodima trebao da postane ozbiljan konkurent Google-u.

Koga interesuje kako bi jedan web pretraživač trebao da izgleda po mišljenju kompanije iz Redmonda slobodno neka poseti www.bing.com i proveri čega sve tamo ima i kako je pretraga organizovana.
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php

Marko Аcović

Nesto mi ovaj pretrazivac mnogo lici na Google :)

holodoc

16.06.2009, 12:41 #2 Poslednja Izmena: 16.06.2009, 12:44 od holodoc
Citat: marko_gm  16.06.2009, 12:39
Nesto mi ovaj pretrazivac mnogo lici na Google :)
Da se ne ponavljam sledi citat sa SK-a ;)


Što se tiče utisaka mogu reći da sam nekim stvarima zaista impresioniran. Pre svega ako zanemarimo kvalitet pretraživanja koji će se svakako poboljšati vremenom jako mi se sviđa kako je organizovan prikaz dodatnih informacija za slike nakon što se pređe mišem preko iste. Google je na samo nekoliko dana pustio u eksperiment ovako nešto i odmah nakon toga ukinio ga. Takođe, video fajlovi konačno imaju preview (pređete mišem prkeo video fajla i dobija se kratki preview) što je po meni jako dobra stvar. Stvar koja je po meni definitivno mnogo lepo odrađena jesu Mape  Mape se baziraju na sistemu koje Microsoft kreirao za projekt "Virtual Earth" (sada naravno "Bing maps") i mogu reći da su zaista impresivne. Pa pobogu postoji Kostolac na mapi  Pregled je još impresivniji ako pređete u 3D preview mod ali ovde ovratite pažnju da ćete morati skinuti plugin za mape koji je poprilično težak i na klasičnoj 768kbps konekciji trebaće jedno pola sata do 45 minuta da se "skinu".

Nekima će možda mao zasmetati što je cela aplikacija "teža" od Google-a i zahteva malo veći bandwidth ali za ovih par dana koliko postoji i jedno 24 časa kako sam realno imao šansu da ga probam rekao bih da je "Bing" fino iskustvo i da pruža poprilično interesantan način objedinjavanja svega relevantnog u vezi termina koji se pretražuje u jednu kompaktnu celinu. Mislim svaki pretraživač koji mi kad ukucam "Star Trek" odmah ponudi sve o Marini Sirtis je za mene dobar pretraživač

Jedina realna zamerka koja mi sada pada na pamet da i ovaj servis ima delove koji jednostavno "nisu podržani" na Operi tako da je za potpuno korišćenje "Binga" potrebno imati "Firefox" ili "Internet Explorer" browsere.

<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php