Laboratorija za računarsku tehniku

Limbo => Događanja, seminari, predavanja => Temu započeo: holodoc 10.04.2013, 17:26

Naslov: PayPal stigao u Srbiju
Poruka od: holodoc 10.04.2013, 17:26
Posle skoro deset godina iščekivanja PayPal je kasno sinoć oko "dvajes tri ha" konačno stavio Srbiju na listu podržanih zemalja =;

https://www.paypal.com/worldwide/

"Gušterska" zona u kojoj se trenutno nalazimo omogućava nesmetano slanje novca putem ovog servisa u bilo koju od preko 193 zemalja koje PayPal trenutno podržava. Nažalost, trenutna zakonska regulativa još uvek ne dozvoljava primanje novca spolja što praktično znači da otvaranje loklanog bizniza koje bi bilo otvoreno ka inostranstvu još uvek nije dobra ideja ali ovo je ipak veoma bitan korak u tom pravcu.

Registracija PayPal naloga je besplatna a za plaćanje usluga u inostranstvu potrebno je registrovati i verifikovati bilo koju od poznatijih debitnih/kreditnih kartica sa ovih prostora. Preporučljivo je da to budu kartice koje su specifično namenjene za korišćenje online i nemaju PIN kod (ne mogu se koristiti na POS terminalima). Takve kartice se mogu nabaviti recimo u Raiffeisen banci (uz depozit u iznosu od čini mi se 10€) ili u Banca Intesa banci gde se može dobiti poptuno besplatno.