Laboratorija za računarsku tehniku

Limbo => Događanja, seminari, predavanja => Temu započeo: Siniša Ranđić 18.04.2012, 00:00

Naslov: Seminar iz oblasti System - on - Chip Design - a
Poruka od: Siniša Ranđić 18.04.2012, 00:00
Tehnički fakultet je konkurisao kod International Organization for Migration (IOM) za podršku u organizovanju Seminara u oblasti System - on Chip Design. Seminar bi se održao u dva termina 11. jun - 15. jun 2012. godine i 1. oktobar - 14. oktobar 2012. godine. Seminar bi se održavao na Tehničkom fakultetu, a u periodu između dva dela Seminara (15. juna - 30. septembra 2012. godine ) i nakon završetka drugog dela Seminara (15. oktobar - 31. decembar 2012. godine) polaznici Seminara biće uključeni u nastavak obuke i istraživanja korišćenjem WEB resursa http://remotefpga.com (http://remotefpga.com) i WEB portala Laboratorije za računarsku tehniku Tehničkog fakulteta.


Seminar će držati dr Zoran Stamenković saradnik Instituta IHP GmbH (Inovations for High Performance Microelectronics) iz Frankfurta na Odri, Nemačka.


Detaljan program Seminara biće objavljen posle prihvatanja od strane sponzora Seminara - IOM.
Naslov: Seminar iz oblasti System - on - Chip Design - a - PROGRAM SEMINARA
Poruka od: Siniša Ranđić 21.04.2012, 15:39
Studenti zainteresovani za učešće na Seminaru mogu da preuzmu priloženi Program.
Naslov: Seminar iz oblasti System - on - Chip Design - a
Poruka od: Siniša Ranđić 19.06.2012, 15:22
Od 11. do 15. juna na Tehničkom fakultetu održane su pripreme za održavanje seminara iz oblasi System - on - Chip Design. U sklopu ovih priprema definisan je projekat pod nazivom Integrisani senzorski čvor koji će se realizovati u periodu 15. jun 30. septembar 2012. godine. Tokom Seminara koji će se održati od 1. do 15. oktobra 2012. godine polaznici će biti upoznati sa rezultatima realizacije projekta, principima Hardware/Software Codesign i SoC Design.


U prilogu je dat Izveštaj o okvirima istraživanja koja će biti realizovana u pomenutom periodu.
Naslov: Seminar iz oblasti System - on - Chip Design - a
Poruka od: Siniša Ranđić 16.09.2012, 20:54
Od 1. do 5. oktobra 2012. godine u Laboratoriji za računarsku tehniku održaće se drugi deo Seminara iz oblasti System - on - Chip Design - a. Seminar će držati dr Zoran Stamenković iz Instituta IHP iz Frankfurta na Odri (Nemačka). Pozivaju se svi zainteresovani studenti računarske tehnike da se prijave za učešće na ovom Seminaru. Prijava se može izvršiti kod Siniše Ranđića ili Uroša Pešovića u Laboratoriji za računarsku tehniku.
Naslov: Odg: Seminar iz oblasti System - on - Chip Design - a
Poruka od: Marko Аcović 18.09.2012, 00:40
Bilo bi dobro da se, ukoliko je moguce, snime predavanje i postuju naknadno, za sve one koji nisu u mogucnosti da prisustvuju seminaru. Posebno bi bilo dobro kad bi seminar mogao i da se prati uzivo preko Interneta. Da li je izvodljivo nesto od ova dva?
Naslov: Seminar iz oblasti System - on - Chip Design - a
Poruka od: Siniša Ranđić 19.09.2012, 12:46
Sav materijal koji bude korišćen tokom trajanja Seminara biće dostupan posredstvom Foruma. Inače u okviru podrške ovom Seminaru Laboratorija za računarsku tehniku dobila je na poklon dve knjige:
Naslov: Odg: Seminar iz oblasti System - on - Chip Design - a
Poruka od: Marko Аcović 03.10.2012, 20:56
Jel bio neko na ovom seminaru? Kakav je sveopsti utisak? Kakav je kvalitet? Da li je i koliko zanimljiv? Da li je primenjivo kod nas? Kakav je odziv ljudi? Da li se planira neko prosirenje saradnje sa institutom IHP? Kada mozemo da ocekujemo da bude okacen materijal sa seminara?
Naslov: Seminar iz oblasti System - on - Chip Design - a
Poruka od: Siniša Ranđić 09.10.2012, 07:46
Poštovane kolege,


izvinjavam se što nisam blagovremeno napisao širu informaciju o Seminaru iz oblasti SoC Design koji je od 1. do 5. oktobra 2012. godine održan na Tehničkom fakultetu.


Ovaj Seminar je bila završna aktivnost u okviru programa MIDWEB (Migration for Development in the Western Balkans), koji se realizuje uz podršku IOM (International Organization for Migration) čije je sedište u Holandiji, koji je Tehnički fakultet zajedno realizovao sa dr Zoranom Stamenkovićem iz Instituta IHP Microelectronics iz Frankfurta na Odri iz Nemačke. U okviru pomenutog programa kolega Stamenković je u dva navrata boravio na Tehničkom fakultetu i pri tome su realizovane sledeće aktivnosti:


Jun 2012
Oktobar 2012

Seminaru su prisustvovala šestorica studenata računarske tehnike na Tehničkom fakultetu. Oficijelna saradnja na planu realizacije MIDWEB programa biće nastavljena do kraja 2012. godine.

Na osnovu realizovanih aktivnosti tokom realizacije programa MIDWEB kao opšti zaključak može se izvesti da su ostvareni sledeći rezultati: