Letnji kamp RAČUNARSTVA 2012. godine

Započeo Siniša Ranđić, 31.12.2011, 00:56

prethodna tema - sledeća tema

Siniša Ranđić

Dok ističu poslednji sati 2011. godine treba razmišljati o aktivnostima koje nas čekaju u toku naredne 2012. godine. Tokom ove godine prva generacija studenata koja je upisala studije po novim -akreditovanim nastavnim planvima završiće III godinu svojih studija. Istovremeno u toku je školovanje II generacije studenata master studija iz oblasti računarske tehnike (inženjerstva) . Na kraju treba naglasiti da u 2012. godini započinje reakreditacija fakulteta i univerziteta u Srbiji kao obrazovnih institucija. Sve to implicira potrebu da se izvrši ocena postignutih rezultata u okviru ostvarivanja tzv. "Bolonjskog" procesa.


Imajući u vidu postavljene ciljeve da obrazovanje studenata bude maksimalno podržano naporima da studenti steknu praktična znanja iz struke i ove godine planira se održavanje Letnjeg kampa RAČUNARSTVA tokom jula i avgusta 2012. godine.

Siniša Ranđić

Pošto se polako približava kraj letnjeg semestra tekuće školske godine valja razmisliti o onome što nas očekuje tokom letnje pauze. Po običaju u periodu jul - avgust i ove godine će se održati Letnji kamp računarstva u Laboratoriji za računarsku tehniku na Tehničkom fakultetu u Čačku. Početak Kamp je predviđen za ponedeljak 16. jul 2012. godine, a kraj će biti u petak 17. avgusta 2012. godine.


Imajući u vidu da potencijalne učesnike Kampa interesuje program rada do 31. maja 2012. dodine na Forumu će biti objavlejn oficijelni program.

Siniša Ranđić

22.06.2012, 14:23 #2 Poslednja Izmena: 17.07.2012, 16:40 od Siniša Ranđić
Izvinjavam se potencijalnim polaznicima kampa na kašnjenju sa objavom PROGRAMA ovogodišnjeg Letnjeg kampa računarstva.

Aktivnosti u okviru Letnjeg kampa računarstva 2012 odvijaće se u sledećim okvirima:

       
  • Razvoj inteligentnih senzora
  • Razvoj aplikacija za mobilne uređaje
  • Razvoj WEB aplikacija
  • Uvod u projektovanje digitalnih sistema na bazi FPGA kola

Siniša Ranđić

16.07.2012, 01:07 #3 Poslednja Izmena: 17.07.2012, 13:05 od Siniša Ranđić
Kao što je već najavljeno 11. Letnji kamp računarstva u Laboratoriji ya računarsku tehniku Tehničkog fakulteta započinje sa radom 16. jula 2012. godine. Svi zainteresovani studenti su dobrodošli u Laboratoriju počev od 10 sati, gde će biti upoynati sa aktivnostima u koje će biti uključeni tokom trajanja ovogodišnjeg Kampa.

Siniša Ranđić

Sagledavajući potrebe i mogućnosti Laboratorije za računarsku tehniku, kao i odziv studenata u pogledu učešća u radu Letnjeg kampa računarstva izvršena je određena revizija i konkretizacija plana rada ovogodišnjeg Kampa. Novi plan rada dat je u prilogu u obliku PDF datoteke.

Siniša Ranđić

U petak 17. avgusta završen je ovogodišnji Letnji kamp računarstva u Laboratoriji za računarsku tehniku. Ako kažem da je u njegovom radu učestvovao samo jedan student svakako da ne mogu izraziti zadovoljstvo. Međutim, moram da izrazim svoje zadovoljstvo trudom i pristupom radu koji je tokom trajanja Kampa pokazao Veljko Veselinović. Voleo bih da i drugi studenti poseduju taj nivo inicijativnosti i želje da se steknu nova znanja, kao što je tokom proteklih mesec dana pokazao Veljko.


Koristim priliku da vać sada najavim održavanje Letnjeg kampa računarstva 2013 u istom vremenu (jul - avgust 2013). Osim toga pozivam sve zainteresovane studente, koji su zainteresovani za proširenje znanja iz oblasti računarstva da dođu Laboratoriju i pridruže se realizaciji projekata koji se su u toku.