Flash develop...

Započeo holodoc, 05.12.2009, 14:08

prethodna tema - sledeća tema

holodoc

05.12.2009, 14:08 Poslednja Izmena: 05.12.2009, 14:12 od holodoc


... ili kako od dede napraviti devojku  :utata:

Da li ima Action script developera ovde? Onda znaju koliko je mučno pisati kod u Flash razvojnom okruženju jer običan Windows Notepad ima više opcija koje pomažu pri pisanju koda od onoga što je ugrađeno u Flash :((

Eeeevooo reešeenjja.... FlashDevelop.... Besplatno razvojno okruženje za pisanje Action Script koda...

Odmah na početku napomena. FlashDevelop nije zamena za Flash razvojno okruženje jer se ne orjentiše uopšte na grafičku komponentu Flasha. FlashDevelop se koristi isključivo za programerski deo razvoja tj. kada se kod testira vrši se uklapanje napisanog koda u postojeći fla fajl sa grafičkim elementima i kompajliranje u krajnu aplikaciju. Za kompajliranje se koristi ili Flash kompajler (dolazi uz Flash okruženje - ne player, plaća se naravno) ili onaj koji dolazi uz Flex SDK (zanimljivo ali ovo je prihvatljivije rešenje jer kompajler dolazi uz ovaj free SDK :D )

Još jedna bitna napomena... FlashDevelop nije namenjen za pisanje inline Action script koda (dodaje se kao kod u blank keyframe-ovima) već samo u varijanti sa eksternim .as fajlovima koje Flash kompajler povlači pri kompajliranju :) Dakle isključivo OOP princip.
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php