Stiglo nam je novo leto

Započeo Siniša Ranđić, 01.01.2009, 11:51

prethodna tema - sledeća tema

Siniša Ranđić

Poštovane koleginice i kolege,

stigla nam je nova kalendarska godina. Ostavljajući prethodnu 2008. godinu za nama, trebalo bi da smo pored toga što smo stariji za jednu godinu da smo makar za toliko i iskusniji ako ne i mudriji. Svi bi želeli da nam dolazeći danu donesu i trenutke predaha, ali vreme u kome živimo i njegovi izazovi ne ostavljaju previše prostora za odmor.

Stalna raspetost između obaveza i želje za predahom nekako nam odvraćaju pažnju od zadovoljstava koje pružaju svaki novi programski red koji napišemo, svaka nova lampica koja nam zasija na isprojektovanom i realizovanom uređaju. Stupajući na inženjersku stazu u prilici ste da najbolje osetite čari istraživanja i stvaranja.

Ovako ad hoc, dok se tek valjaju sati nove godine, mogu da iskažem svoje zadovoljstvo kako se završava prva godina funkcionisanja Foruma Laboratorije za računarsku tehniku. Stigli smo do brojke od skoro 100 članova i 11000 poseta tokom decembra meseca. Naravno uvek sledi činjenica da želimo više u svakom pogledu,a to će doći ako se svi budemo trudili i verovali u ono što radimo i čemu stremimo. Nadam se da ćemo kroz godinu dana pominjati neke nove rekorde, ali i sumirati više opipljivih dokaza našeg rada, koji će svima biti na ponos. Duboko verujući u sve vas koji ste i do sada bili aktivni znam da će rezultati rada i dometi studenata računarske tehnike Tehničkog fakulteta vrlo brzo biti onakvi kakvi samo ova struka može svojim poslenicima da priušti.