Laboratorija za računarsku tehniku

Projekti / Nastava => Letnji kamp računarstva => Temu započeo: Siniša Ranđić 24.01.2017, 12:23

Naslov: Letnji kamp ra;unarstva 2017
Poruka od: Siniša Ranđić 24.01.2017, 12:23
Prošle godine pokušao sam da nametnem diskusiju na temu modaliteta održavanja manifestacije Letnji kamp računarstva. Nažalost kao i za samo učešće u ovom aktivnostima i u diskusiji praktično niko od studenata nije učestvovao. Pošto smo ušli u novu kalendarsku godinu valja razmišljati o svrsishodnosti održavanja Letnjeg kampa računarstva ili ga organizovati i realizovati na nekim drugim principima.
Naslov: Odg: Letnji kamp ra;unarstva 2017
Poruka od: Marko Аcović 24.01.2017, 16:22
Ja bih postavio par pitanja. Mozda na taj nacin dobijemo odgovor. Na koji nacin se promovise "Letnji kamp racunarstva" (da li u promociji ucestvuje samo profesor ili su aktivno ukljuceni i ostali saradnici u laboratoriji)?  Sta ima u ponudi kampa? Drugim recima, sta se studentima nudi, koja znanja, koje tehnologije? Da li se kamp bazira pretezno na hardveru ili na softveru?
Naslov: Odg: Letnji kamp ra;unarstva 2017
Poruka od: Siniša Ranđić 24.01.2017, 18:23
Odgovori su uglavnom poznati. Pošto nam je letnji manevarski prostor sužen na samo mesec dana, praktično samo ja mogu da sebe ponudim u tim periodu studentima. Što se tiče aktivnosti one nisu zbog toga strogo vezane za hardver, već je cilj da se u tom periodu nešto uradi na korist i Laboratorije i Fakulteta. I naravno ponešto novo nauči. Imajući u vidu navedene probleme ja sam i otvorio diskusiju o mogućoj promeni formata Letnjeg kampa. Možda da ga pretvorimu u neku vrstu ceslosemestralne sekcije gde bi se svake sedmice radilo sa studentima na praktičnim stvarima. Seanse bi bile npr. u večernjim časovima i onda bi moglo da se obezbedi šire učešće saradnika Laboratorije.
Naslov: Odg: Letnji kamp ra;unarstva 2017
Poruka od: Bojan 24.01.2017, 18:35
Ja bih voleo kad bi se na kampu ucile neke nove tehnologije i da na kraju se uradi neke zajednicki projekat.Evo na primer da se radi python.Na kraju tog kursa iz pythona ,uradi se neki projekat na raspberry piu.
Naslov: Odg: Letnji kamp ra;unarstva 2017
Poruka od: Siniša Ranđić 24.01.2017, 18:55
Zašto da ne? Zar moram da ponavljam da se čovek najlepše oseća kad vidi da migaju lampice na uređaju koji je sam napravio!
Naslov: Odg: Letnji kamp ra;unarstva 2017
Poruka od: Marko Аcović 24.01.2017, 19:23
CitatMožda da ga pretvorimu u neku vrstu ceslosemestralne sekcije gde bi se svake sedmice radilo sa studentima na praktičnim stvarima. Seanse bi bile npr. u večernjim časovima i onda bi moglo da se obezbedi šire učešće saradnika Laboratorije.
Ovo je isto dobra ideja. Moze i ovako ali to zahteva prisutnost i ostalih clanova laboratorije a ne samo profesor. Govorim iz iskustva, jer posle 15h osim profesora retko ko se jos zadesi u laboratoriji. Sramota za mlade generacije.
Naslov: Odg: Letnji kamp ra;unarstva 2017
Poruka od: Bojan 24.01.2017, 19:28
Slazem se sa Markom vezano za clanove laboratorije.To za python sam dao kao predleg.Mogli bi da radimo i nesto vezano za operativne sisteme.Evo jednog  primera ovo http://nand2tetris.org/.Sad .Ne znam koliko je bas vezan za os ,ali mislim da nije lose .