Laboratorija za računarsku tehniku

Projekti / Nastava => Projekti studenata => Temu započeo: Siniša Ranđić 13.03.2012, 23:10

Naslov: TFComp Performance Project
Poruka od: Siniša Ranđić 13.03.2012, 23:10
Ideja ovoga projekta je da se definišu kriterijumi i na bazi njih napravi registar računara koji se koriste na Tehničkom fakultetu u Čačku. Takođe, ovaj projekat podrazumeva i merenje performansi razmatranih računara sa idejom da se utvrdi stepen korelisanosti karakteristika računara i primena za koje se oni koriste.
Naslov: Odg: TFComp Performance Project
Poruka od: Marko Аcović 14.03.2012, 14:01
Kako je zamisljeno da se izvrsi merenje performansi racunara? Koje karakteristike bi se proveravale? Sta bi se uzelo kao referentni model?
Naslov: Odg: TFComp Performance Project
Poruka od: Siniša Ranđić 14.03.2012, 19:12
Ovaj projekat se realizuje u okviru premeta Analize performansi računara koji se poslednji put predaje u letnjem semestru studentima IV godine Računarske tehnike, jer takvog ili nekog sličnog predmeta nema u novom nastavnom planu.


U principu istraživanje koje će se sprovesti ima širi interes nego što je samo merenje performansi računara. U principu krajnji cilj je da se dobiju podaci koji će omogućiti da se:
Svakako da ovo istraživanje neće da bude realizovano nad svim računarima na Tehničkom fakultetu, što iz objektivnih, ali i subjektivnih razloga. Međutim, mislim da će i računari u Laboratoriji za računarsku tehniku i Učionici 218 biti reprezentativni uzorak. Inače na collab - u na laboratorijskom serveru je definisan odgovarajući projekat na kome će moći da se prate sve aktivnosti na realizaciji istraživanja. Tamo će biti postavljen i tekst sa Projektnim zadatkom za realizaciju projekta.


U okviru predmeta Analiza performansi računara u proteklih par godina urađeno je nekoliko zanimljivih diplomskih radova tako da će istraživanja na temu performansi biti nastavljena u Laboratoriji za računarsku tehniku biti nastavljena i u buduće iako nastave iz date oblasti formalno više neće biti.



Naslov: Odg: TFComp Performance Project
Poruka od: Siniša Ranđić 17.03.2012, 13:57
Nove informacije vezane za realizaciju projekta biće saopštene članovima istraživačkog tima na predavanjima iz Analiza performansi računara u UTORAK, 20. marta 2012. godine.
Naslov: Odg: TFComp Performance Project
Poruka od: Siniša Ranđić 20.03.2012, 07:18
Članovi istraživačkog tima, ali i ostali članovi Foruma mogu pratiti tok realizacije ovog projekta preko potforuma TFComp Performance Project. U toku je postavljanje novog portala Laboratorije za računarsku tehniku u okviru koga će postojati rubrika Studentski projekti preko koje će se pratiti tok realizacije svakog pojedinačnog projekta i prezentirati dokumenti izrađeni tokom realizacije projekata.