Letnji kamp računarstva 2015

Započeo Siniša Ranđić, 03.01.2015, 22:19

prethodna tema - sledeća tema

Siniša Ranđić

Kao i prethodnih godina i ove godine najavljajum održavanje Kampa računarstva 2015 u orijentacionom periodu 15. jul - 15. avgust 2015. godine. Poslednjih godina učešće u radu Kampa uzimao je relativno mali broj studenata. Cilj nam je da promenimo ovaj trend i da pružimo studentima priliku da tokom rada u okviru Kampa steknu dodatna praktična znanja. Isto tako jasno nam je da navedeni period predstavlja studentima jedinu priliku da predahnu između dve školske godine pa želimo da kroz ovu temu ponukamo studente da sami iznesu svoje predloge u pogledu:
  • Vremena održavanja Kampa;
  • Stručne problematike koja će biti obuhvaćena radom Kampa;
  • Znanja koja bi voleli da steknu tokom rada u okviru Kampa;
  • ...
Pozivamo sve potencijalne učesnike Kampa da iznesu svoje predloge po navedenim pitanjima, ali i po svim drugim aspektima mogućeg rada, što bi omogućilo da rad Kampa bude uspešniji, a broj studenata koji će u tom radu učestvovati bude veći.

Siniša Ranđić

Činjenica je da školska godina nije pogodno vreme za bavljenje dodatnim aktivnostima. Ipak lično smatram da studenti treba da koriste svaki slobodan trenutak da podignu nivo svojih znanja, pogotovu onih praktičnih. Imajući to u vidu, razmišljamo da studentima ponudimo mogućnost da praktična znanja stiču i tokom školske godine. Narednih dana ćemo objaviti termine u kojima će studenti, pre svega III i IV godine računarskog inženjerstva moći da učestvuju u realizaciji praktičnih projekata u Laboratoriji za računarsku tehniku.