Nabavka video tutorijala u Laboratoriji

Započeo holodoc, 07.03.2009, 22:20

prethodna tema - sledeća tema

holodoc

07.03.2009, 22:20 Poslednja Izmena: 07.03.2009, 22:24 od holodoc

S obzirom da veliki broj članova foruma nema dovoljno jaku internet konekciju da bi bila u stanju da pristupi kvalitetnim video tutorijalima online, u Laboratoriji smo se potrudili da napravimo jednu kolekciju video tutorijala sa zvaničnog Microsoft-ovog sajta (http://msdn.microsoft.com/en-us/default.aspx) tako da zainteresovani članovi mogu brez problema da se prošetaju do Laboratorije sa određenim brojem DVD diskova i zatraže da im se navedeni materijal nareže.

Za sada su u opticaju tri DVD diska sa sadržajem koji je prevashodno orijentisan ka .NET platformi odnosno radu u Visual Studio paketima. Preduslov za praćenje tutorijala je solidno poznavanje engleskog jezika.

DVD 1 – ASP .NET
Disk sadrži dve osnovne grupe tutorijala. Prvu grupu,  Videos for ASP.NET 2.0 Beginners, čine opšti tutorijali namenjene onima koji apsolutno nikada u životu nisu dolazili u kontakt sa ASP .NET programiranjem. Veoma jasni, koncizni i iskreno ponekad pomalo i dosadni tutorijali sa stanovišta preteranih pretpostavki izlagača da onome ko gleda video fali neka daska u glavi (u prevodu prezentacije su veoma veoma detaljne :)) izloženi su kroz solidan broj lekcija na kraju kojih će posmatrač biti u prilici da sam, prateći tutorijale napravi prave pravcate aplikacije koje mogu da posluže u praktične svrhe.

Tutorijali za ovu grupu su preuzeti sa adrese http://msdn.microsoft.com/en-us/vstudio/aa700732.aspx#beginners i pored video fajlova na disku su uključeni i dodatni fajlovi sa svim resursima za rad u Visual Studio Express 2005 ili Visual Studio 2005 okruženjima.

Drugu grupu, How Do I with ASP.NET, čini pozamašan skup sitnih Tips nad Tricks tehnika koje objašnjavaju kako da odradite određene specifične stvar u ASP .NET-u. Propratni materijal kao i kodovi su takođe uključeni. Detaljan spisak video fajlova koji se nalaze u ovoj kategoriji sa izuzetkom nekih novih pridodatih u međuvremenu na sajtu možete naći ovde: http://msdn.microsoft.com/en-us/asp.net/bb498194.aspx.

DVD 2 – ASP.NET AJAX, C#, SQL Server 2005 Express for Beginners

Disk sadrži tri osnovne sekcije.

Prva sekcija se bavi naprednijim tehnikama korišćenja ASP .NET AJAX dodatka za .NET platformu koja umnogome pomaže pri realizaciji AJAX aplikacija u Visual Studio paketima. Video fajlovi jasno i precizno objašnjavaju neke od osnovnih principa AJAX-a mada ne mogu da se pohvale detaljnim objašnjavanjem kompletnog koncepta AJAX-a. Bez obzira na sve tutorijali u ovoj kategoriji su odlična nadogradnja nakon upoznavanja sa ASP .NET-om kroz video tutorijale na prvom disku. Detaljan spisak video tutorijala u ovoj sekciji uz napomneu da neki od novijih video fajlova sa adrese nisu uključeni možete naći na: http://www.asp.net/learn/ajax-videos/

Drugu sekciju čini apsolutno početnički kurs za buduće C# programere. Detaljno su objašnjenne tehnike rada sa formama kao i nekim stvarima koje su specifične za razvoj C# aplikacija u Visual Studiju. Detaljan spisak tutorijala u ovoj sekciji uz izostanak nekih novijih koji su u međuvremenu postavljeni na sajt možete naći ovde: http://msdn.microsoft.com/en-us/vcsharp/bb798022.aspx

Treću sekciju čine tutorijali o SQL Server-u 2005 namenjeni totalnim početnicima. Detaljan spisak tutorijala u ovoj sekciji uz izostanak onih tutorijala koji su u međuvremenu postavljeni na sajt možete naći na sledećoj adresi: http://www.asp.net/learn/sql-videos/

DVD 3 – C++, CodeIgniter, Fiddler, Visual Studio Team System

Poslednji u nizu DVD-eva se sastoji iz 4 sekcije.

Prva se bavi razvojem C++ aplikacija u okviru Visual Studio razvojnog okruženja. Sekcija se sastoji od popriličnog broja izuzetno kvalitetnih tutorijala čiji spisak možete naći na adresi: http://msdn.microsoft.com/en-us/visualc/bb496952.aspx i pored činjenice da se dosta od ovih tutorijala sprovodi u Visual Studiju 2003 apsolutno su primenjljivi i u 2005-ici.


Drugi deo je posvećen PHP frameworku po dimenom CodeIgniter (http://codeigniter.com/) i namenjen je za sve one koji poznaju bar osnove PHP programiranja a žele framework putem kojeg će na veoma brz, pregledan i lak način da razvijaju svoje aplikacije. Sekcija sadrži samo dva video tutorijala ali ona su potpuno dovoljna da se stekne osnovno znanje za početak rada u CodeIgniteru a online se fajlovi mogu naći na adresi: http://codeigniter.com/tutorials/.


Treća sekcija je posvećena Fiddleru, debugging proxy programu koji služi za praćenje kompletnog saobraćaja između aplikacija koje razvijate i spoljašnjeg sveta. Program je inače razvio jedan od zaposlenih u Microsoftu i besplatan je. Više informacija na http://www.fiddlertool.com/fiddler/ a video fajlovi se mogu naći na adresi http://www.fiddlertool.com/Fiddler/help/video/default.asp.

Četvrta sekcija je posvećena Visual Studio Team System komponenti koja se koristi u svim velikim developer firmama kao alatka za spovođenje projekt menadžmenta među zaposlenima u timu. Video tutroijali se mogu naći na adresi: http://msdn.microsoft.com/en-us/visualc/bb496952.aspx

Još jedanput sve što je potrebno da bi ste dobili gore navedene video fajlove jeste da u Laboratoriju donesete potreban broj DVD diskova i javite se nekome od zaposlenih kako bi ste mogli da dobijete svoje kopije.
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php