Hotkeys na SMF forumima

Započeo Krule, 06.04.2011, 11:43

prethodna tema - sledeća tema

Krule

Nadam se da sam pogodio gde da postavim offtopic temu pošto pitanje nije vezano za fax.

Dakle treba mi pomoc oko hotkeys na smf forumima, tačnije, interesuje me postoji li mogucnost da se naknadno ubace neki hotkeys koji ce u deli za pisanje texta ubaciti npr. i to  da se stavi na alt+i, ili neko drugo slovo koje bi bilo slobodno za sve web brouzere? I kako bi to moglo da se uradi,ako uopšte i može.

E da, za malo da zaboravim: to mi treba da dam drugo, pa ako može postupno objašnjenje jer sam noobara za SMF forume  :D

thx

holodoc

Prebacio sam temu ovde pošto se ipak radi o nekoj vrsti web razvoja.

Skraćenice, posebno one koje sadrže kontrolne tastere u sebi, jesu problem u browserima posebno u poslednjih par meseci kada je objavljen solidan broj novih, uglavnom još uvek bagovitih, verzija pa ne postoji način da se stopostotno garantuje da browser neće određene skraćenice ignorisati (tipa Crome koji je do najnovije major verzije radio ok sa CTRL+B, CTRL+U itd. a sada ih u SMF-u ignoriše zbog nešto drugačije implementacije u browseru).

Ukoliko se ipak odlučiš da ignorišeš taj mali problemčić onda bi ti moj savet bio da u svakom slučaju napraviš modifikaciju (mod) za SMF kako bi izbegao da se pri sledećem update-u sve što si radio uništi. Čak i ako dođe do prepisivanja sadržaja novim update-om svakako ćeš mnogo lakše ponovo instalirati tu funkcionalnost jednostavnim dodavanjem modifikacije nego ponovnim pisanjem kompletnog koda.

Ukoliko obezbediš dodatne informacije o verziji SMF-a koju koristiš, da li koristiš neke modifikacije itd. možda mogu da ti pomognem da napraviš to što ti treba. Naravno potreban je i detaljan opis toga šta pokušavaš da uradiš jer se kontekst kontrolnih tastera razlikuje od funkcije do funkcije. Tad možda uspem nešto da iščačkam i po starijim revizijama u SMF development repoima. Ako uspem da ih pronaćem u ovih 10 000+ comitt-ova :D
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php