LINQPad

Započeo Marko Аcović, 31.01.2010, 00:48

prethodna tema - sledeća tema

Marko Аcović

Zadesio sam se na sajtu http://www.elitesecurity.org, kad naidjoh na LINQPad. Odlicna alatkica ko hoce da produbi znanje o LINQ i lambda izrazima. :)
Evo linka: http://www.linqpad.net/. Sve preporuke.  B-)

holodoc

A po čemu tačno je ovaj LinQ bolji u odnosu na SQL?  :I Pitam zato što nije da nisam čuo za njega ali iskreno nikada nisam imao priliku da proverim o čemu se tu zapravo radi. Ono što ja doduše u primerima vidim jesu izrazi prilično slične kompleksnosti kao klasičan SQL pa zato pitam u čemu je prednost?  :blush:
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php

Marko Аcović

Nije stvar u tome da li je bolji. LINQ predstavlja tehnologiju kojom Microsoft zeli da na jedan unifoman nacin radi sa SQL-om, XML-om, kao i sa samim objektima. Na taj nacin, korisniku nije mnogo bitno da li pristupa podacima iz baze, xml-u ili radi sa objektima, jer pomocu linq-a to uvek radi na isti nacin. Pored toga, citajuci po forumima, imam utisak da je dobro prihvacen od strane .net programera. Naravno, kao i sve ostalo, i linq ima svoje mane koje se najcesce ogledaju u nesto slabijim performansama. Evo linka koji ide tome u prolog: http://social.msdn.microsoft.com/forums/en-US/linqprojectgeneral/thread/595e5a57-482e-4040-a1cd-3235c59f8d60/.