Microsoft na TF-u: 1. decembar 2010.

Započeo marjan, 15.11.2010, 14:37

prethodna tema - sledeća tema

Marko Аcović

Kad vec svi offuju, onda cu i ja. Nisam ni ja najgori :)
Da ne bismo i dalje bili samo "fakultetic u provinciji" ili "fakultet u kukuruzu" kako ga jos zovu, ova MS prezentacija je odlicna stvar za promociju istog. Ali to je samo pocetak i tu ne sme da se stane. Treba nastaviti sa dovodjenjem velikih imena iz IT sveta, uspostaviti saradnju i ukljuciti studente u rad sa istim. To je pravi nacin da od TFC-a napravimo, ajd da se izrazim moderno, "brand" :).

@brezanac
Odlicna ideja sto se tice video streaming-a. Apsolutno je podrzavam. Valjalo bi kad bismo imali podrsku od profesora sa TFC. Nadam se da ce ovo neko da procita od istih :).

CitatTo je bio samo jedan od primera :D Ako hoćeš mogu da nastavim imam ih bar jedno pola tuceta :)
Nabroj slobodno. Sva misljenja su dobrodosla.

marjan

CitatTreba nastaviti sa dovodjenjem velikih imena iz IT sveta, uspostaviti saradnju i ukljuciti studente u rad sa istim.
Što bi rekao Mujo u onom vicu: "Šta ću, plaćam kol'ko mogu." Mali sam ja šraf u mašineriji zvanoj TF ;)

CitatNabroj slobodno. Sva misljenja su dobrodosla.
Ljudi, skontao sam da imam pravo loka teme, i ima da ga iskoristim :))

E, bez šale, rad sam da se informišem, ali to je ipak za novu temu, malo jesmo spinovali ovde, ali što je mnogo-mnogo je.  :IUnix is user-friendly—it's just choosy about who its friends are.

Siniša Ranđić

Evo prošlo je deset dana od zakaznog gostovanja Microsoft - a na tehničkom fakultetu. Nije za pohvalu, ali nisam mogao da prisustvujem  tom događaju. Međutim, ono što je još manje za pohvalu nisam se ni interesovao kako je prezentacija protekla i šta je sve bilo predstavljeno. Zato ovako sa zakašnjenjem postavljam to pitanje.

yode

Generalno, prezentacija je bila uspešna. Mada sam malo razočaran što više studenata i profesora nije bilo, za razliku od Zrenjanina. Najviše pažnje je privukla prezentacija Imagine Cup-a i nekoliko studenata se prijavilo za to takmičenje, e sad, da li će na srpsko finale ići kao takmičari ili posmatrači, na njima je da odluče. Potom je čovek iz Telekoma pričao o novim postpaid i prepaid akcijama te firme, a na kraju je održana prezentacija Windows Phone 7 OS-a, gde je predstavljena mogućnost razvoja aplikacija za taj OS preko dodatka za Visual Studio 2010. Samo treba znati C#  :D
Link na vest: http://msacademic.rs/News.aspx?id=102

marjan

11.12.2010, 14:08 #19 Poslednja Izmena: 11.12.2010, 14:23 od marjan
Nešto malo napisah na blogu.

Elem, mislim da je prezentacija bila uspešna,  a oni koji su se prijavili za Cup, čak i ako ne budu učestvovali, ostvaruju pravo na prisustvo na Cup-u u Srbiji kao posmatrači, uz neke najavljene "benefite".

Postoje neke najave o implementaciji Live@Edu na TF-u - videćemo šta će biti sa tim. Više informacija: http://msacademic.rs/Program.aspx?ContentID=20

CitatSamo treba znati C#
Ili VB.NET ;)

BTW, VIP je pokrenuo novi konkurs za programiranje mobilnih aplikacija - za tri platforme. Pored Androida, tu su i Bada i Windows 7 Phone: http://izazov3.vipmobile.rs/
Unix is user-friendly—it's just choosy about who its friends are.