Praktičan rad studenata u Laboratoriji za računarsku tehniku

Započeo Siniša Ranđić, 22.01.2012, 19:04

prethodna tema - sledeća tema

Siniša Ranđić

Pozivaju se studenti III i IV godine studija, pre svega računarske tehnike, koji su zaintereseovani za praktičan rad, da se jave u Laboratoriju za računarsku tehniku (svakim danom od 10 - 11 sati).

Siniša Ranđić

Pre više od 100 dana pozvao sam studente Tehničkog fakulteta, zainteresovane za praktičan rad u Laboratoriji za računarsku tehniku da dođu u Laboratoriju kako bi mogli da se bolje organizujemo na planu praktičnog rada sa studentima. Nažalost, osim par studenata koji su iskazali svoju zainteresovanost za ovaj vid saradnje mora se konstatovati da šireg interosvanja nije bilo.

Siniša Ranđić

Posle skoro tri godine u Laboratoriji za računarsku tehniku se ozbiljnije krenulo na planu praktičnog rada sa studentima na studijskom programu Računarsko inženjerstvo. Za sada je ta aktivnost usmerena ka studentima upisanim VI semestar školske 2014/2015. godine. Međutim, to ne znači da i ostali studenti nisu dobrodošli. Svi zainteresovani se mogu javiti Siniši Ranđiću na mail sinisa.randjic@ftn.kg.ac.rs.

Siniša Ranđić

U okviru teme - Teme za studentske projekte, Marko Acović je ukazao na zanimljiv okvir za izradu studentskih projekata kroz tzv. Internet of Things, jer kao što je naveo pokriva najširi spektar oblasti primene do elektronike do aplikativnog programiranja. Istovremeno je naveo i tri izvora koja mogu da posluže kao uzor za dalji rad na praktičnim radovima studenata u okviru Laboratorije za računarsku tehniku:
  • Libelium
  • Raspberrypi
  • Mikroelektronika
Međutim, ono što je posebno značajno u Markovom postu to je ukazivanje na faze u kojima bi ti projekti trebalo da se realizuju.  Pošto su taksativno navedeni u Markovom postu ja ih ne bih ponavljao. Ovaj spisak je posebno važan, jer dolazi od inženjera sa desetogodišnjim radnim iskustvom u realizaciji razvojnih projekata, a studente je od značaja, jer se radi o prilici da od osobe iz prakse preuzmu deo znanja koja se u principu ne stiču tokom studija. Uzeću sebi slobodu da ih ubacim u poseban tekstualni dokument, koji ću priložiti u okviru ove teme da bi svaki zainteresovani student mogao da ga preuzme.