Udruženje bivših studenata računarske tehnike na Tehničkom fakultetu

Započeo Siniša Ranđić, 05.08.2008, 00:47

prethodna tema - sledeća tema

Siniša Ranđić

Poštovane koleginice i kolege,

ideja koju će ovde izneti mnogima od vas je već poznata. Želim dodatno da je obnarodujem onima koji za nju još ne znaju, ali i svima budućim diplomiranim inženjerima računarske tehnike sa Tehničkog fakulteta u Čačku.

Opšte je poznato da širom sveta postoje udruženja bivših studenata, tzv. ALUMNI udruženja, čije postojanje ima višestruki značaj kako za institucije u čijem okrilju se formiraju tako i za same članove ovakvih udruženja. Mislim da je nepotrebno da detaljno nabrajam prednosti jednog ovakvog organizovanja, dovoljno je da navedem samo sledeće:

  • Za fakultet je veoma značajno da ima povratnu informaciju o primenljivosti znanja koja su njihovi bivši studenti poneli po okončanju studija. Takođe od bivših studenata može da se dobije informacija o potrebama za savremenim znanjima, što takođe može biti značajan faktor kod izmena nastavnih planova i programa.
  • Takođe preko bivših studenata može se uspostaviti sradnja između fakulteta i firmi u kojima su oni zaposleni u pogledu zajedničkih projekata i sl.
  • Na kraju postojanje ovakvog udruženja pruža samim bivšim studentima okvir za međusobno informisanje, povezivanje i saradnju.