Dani računarstva na Tehničkom fakultetu - Novi početak

Započeo Siniša Ranđić, 22.08.2012, 12:31

prethodna tema - sledeća tema

Siniša Ranđić

10.11.2012, 20:50 #15 Poslednja Izmena: 10.11.2012, 23:48 od Siniša Ranđić
Za skup koji će se održati u SUBOTU 17. OKTOBRA 2012. GODINE u SALI NA III SPRATU sa početkom u 12 sati povodom DANA RAČUNARSTVA 2012 predlaže se sledeći dnevni red:

       
  • Budućnost računarstva na Fakultetu
  • Kakav bi trebalo da izgleda nastavni plan računarstva na FTN u Čačku – prema mišljenju njegovih bivših studenata
  • Saradnja bivših studenata računarstva sa matičnim fakultetom
  • Osnivanje udruženja bivših studenata računarstva na Fakultetu

Marko Аcović

Zna li se orjentaciono i satnica? Kad bi skup trebalo da pocne?

Siniša Ranđić

Dan računarstva 2012

Fakultet tehničkih nauka u Čačku

Subota 17. novembar 2012. godine u 12 sati

Sala na III spratu Fakulteta

Dodatne informacije mogu da se nađu na WEB portalu Laboratrorije http://csl.tfc.kg.ac.rs

Siniša Ranđić

Izvinjavam se što se nisam odmah oglasio, ali u protekloj sedmici me je čekalo puno ličnih obaveza, a nije red da nešto napišem reda radi. Eto sastali smo se po drugi put i koliko toliko održali tradiciju. Kao što znate vreme održavanja ovogodišnjeg Dana računarstva je bilo pomalo iznuđeno i trebalo bi unapred definisati neki dan tako da potencijalni učesnici mogu da unapred planiraju svoje vreme. Ali o tome kasnije. I u takvim uslovima relativno sam zadovoljan što je Dan računarstva uopšte održan ove godine, a pogotovu što je očigledno da ima studenata kojima je fakultet na kome su stekli visokoškolsko obrazovanje prirastao srcu i da ga doživljavaju kao svoju kuću.


Na samom skupu pričalo se o mnogim stvarima, ponajviše o tome kako treba da budu profilisane studije računarstva na Fakultetu, pre svega u kontekstu korelacije stečena znanja - potrebna znanja u praksi o kojoj su govorili bivši studenti koji rade u realnom privrednom okruženju. Takođe, bilo je reči o načinima održavanja kontakata i saradnje na relaciji bivši studenti - Fakultet.


Posle svega potrebno je nastaviti sa naporima da manifestacija Dan računarstva - od sada Fakulteta tehničkih nauka postane prva tradicija i važan datum u radu Fakulteta. I da napori svih onih kojima je računarstva struka i naravno deo života budu aktivni učesnici u kreiranju okvira za studije i istraživanje u ovoj oblasti.