WEB prezentacija Naučno tehnološkog parka Čačak

Započeo Siniša Ranđić, 02.05.2013, 00:16

prethodna tema - sledeća tema

Siniša Ranđić

Dok se ne stvore uslovi da Naučno tehnološki park Čačak dobije sopstvenu WEB prezentaciju o radu ove institucije možete se informisati preko WEB prezentacije Laboratorije za računarsku tehniku gde je za te potrebe formirana posebna opcija u meniju.

Marko Аcović

02.05.2013, 15:50 #1 Poslednja Izmena: 02.05.2013, 16:03 od Marko Аcović
Predlazem da se studenti (odabrani) ukljuce u rad i da naprave prvu verziju web prezentacije. Danas ako vas nema na Internetu, kao i da ne postojite :)
Bolje da ima bilo kakva informacija, da se vidi da se nesto desava nego da nema nista.

Siniša Ranđić

Da li je potrebno bilo šta tome dodati. Uostalom zar iznad mog stola ne stoji, na centralnom mestu, ona poruka - Uspeh je umetnost prikazivanja. Danas je Internet postao taj prozor ili kako se kod nas nekada govorilo ćepenak preko koga se ljudi predstavljaju i prodaju "svoju robu". Pre neki dan sam video zanimljivo razmišljanje na temu budućnosti obrazovanja, gde se predavanjima u elektronskoj formi daje velika budućnost. Uostalom mnogi značajni univerziteti omogućavaju studentima da preuzimaju video zapise sa predavanja. Lično mislim da predavanja treba transformisati u diskusionom pravcu, gde bi studenti dobijali tumačenje znanja koja su prethodno stekli. U tom smislu kao osnova za takav pristup mogla bi, između ostalog, da budu i konkretna rešenja raznih problema koje bi studenti uradili i gde bi se diskusija vrtela oko mogućih alternativa i eventualnih grešaka koje su pri rešavanju problema napravljene.
Ono što sadašnjim generacijama studenata nedostaje to je INICIJATIVA. Nekako se previše čeka na dobijanje zadatka od nastavnika, a manje se pokušava da se samostalno nametne neka ideja o kojoj može da se diskutuje, kao samoj ideji, ali i kao podlozi za artikulaciju različitih pristupa u njenoj implementaciji.
Meni kao nastavniku jako godi kada student kaže - "Ja bih želeo to i to da radim", jer već to znači da ima poverenje u samog sebe, ali i da je stekao dovoljno znanja da može samostalno da razmišlja o mogućim problemima i njihovom rešavanju. Kad smo već kod WEB prezentacije NTP očekujem da se pojave studenti ili više njih, koji bi rekli - "Možemo li da probamo da napravimo svoje rešenje". Za mene će to biti jedan od ključnih momenata u razvoju svega što prati računarstvo kao struku i obrazovnu delatnost na Fakultetu tehničkih nauka.