Laboratorija za računarsku tehniku

Softverske teme => Aplikativni softver => Preporuka softvera => Temu započeo: holodoc 23.11.2010, 20:07

Naslov: XMind 3.2
Poruka od: holodoc 23.11.2010, 20:07
(http://static.xmind.net/css2/images/logo.png) (http://www.xmind.net/)

XMind (http://www.xmind.net/) je "freemium" alternativa poprilično skupom i Windows ekskluzivnom Mind Manager-u koji u svojoj free varijanti nudi sasvim zadovoljavajući broj opcija koje u potpunosti mogu da zamene Mind Manager.

Nekoliko sitnih stvari koje fale nedostaju (recimo beleške uz elemente mapa koje su u XMind-u zamenjene podrškom za audio snimanje) ali ono što je najbitnije je da XMind podržava importovanje Mind Manager mapa i da u potpunosti emulira način rada u njumu (čak su i skraćenice skoro potpuno identične).

Pošto je u pitanju Java aplikacija može veoma lako da se koristi na bilo kojoj platformi za koju postoji Java podrška plus postoji i specijalna portabilna "all in one" arhiva koja sadrži verziju programa za sve podržane platforme.

Što se tiče Pro verzije programa ona funkcioniše po principu plaćanja godišnje pretplate na korišćenje programa u iznosu od $49 dok za studente i neprofitne organizacije postoji neverovatan popust od $4,9 pa je cena koju oni moraju da plate samo $44.10. Inače sajt programa u isto vreme služi kao neka vrsta cloud sistema gde možete da skladištite svoje mape i sl. ali s obzirom da on ne funkcioniše baš najbolje moja je preporuka da ako ne morate svoje mape ne skladištite online. Takođe Pro verzija nudi i opciju kreiranja Gantovih dijagrama i sličnih stvarčica pa ako nekome zaista trebaju svi ovi dodaci 40€ se i ne čini kao velika cena.

Download (http://www.xmind.net/downloads/)