Paragon Hard Disk Manager 2009

Započeo holodoc, 22.12.2008, 20:14

prethodna tema - sledeća tema

holodoc

22.12.2008, 20:14 Poslednja Izmena: 22.12.2008, 20:16 od holodoc
Sticajem okolnosti mora da su mi vrane popile mozak kada mi je sinoć u kasne sate palo na pamet da na svom računaru pored funkcionalnog XP-a u dual boot varijanti instaliram Vistu.

Nabavio sam funkcionalnu Ultimate varijantu u nadi da se malo bolje upoznam sa načinom na koji Vista generalno radi. Imao sam loših iskustava do sada sa njom ali rekoh bože moj... Ono su bile sve OEM varijante a ovo je ipak Ultimate varijanta i to još sa ugrađenim SP1. Da skratim priču u svakom slučaju proveo sam se kao bos po trnju. Zašto? Zato što sam odmah po instalaciji izgubio mogućnost da boot-ujem XP.

Elem... Pre nego što sam instalirao Vistu trebalo je da se pobrinem da od postojeće particije rezervisane za XP rezervišem malo prostora za Vistu. Rešio sam da putem poznatog Partition Managera odvojim oko 20GB ali ne znam iz kog razloga sam izabrao da prostor za Vistu stavim fizički ispred prostora za XP  :banghead:

Kad sam posle ko zna kakvih sve pokušaja (a i u skladu sa brojnim obavezama koje imam poslednjih dana) shvatio da od Viste za sada nema leba (iako sam uspeo koliko-toliko da je nateram da radi dobro) rešio sam da malo ubijem "Vistu"  :mad: Elem mog iznenađenja kada sam ukapirao da Vista ima neku noviju verziju Boot-loadera kojoj nijedan program za particionisanje koji sam do tada koristio (Partition Manager pre svega) ne mogu ni da prismrde :( Došao sam u situaciju da ne mogu da uopšte priđem podacima na hardu a da pri tome ne uništim sve podatke koje (gle čuda) nisam backupovao  :banghead: Da ne pominjem da ni Partition Magic nije znao da se snađe u situaciji kada XP particija bukvalno "pliva" između dva "unallocated" bloka :D

Rešenje.... Predstavljam vam po meni dostojnog naslednika Partition Magic-a sa svim opcijama koje su krasile PM pa i mnogo mnogo više :)

U pitanju je Paragon Hard Disk Manager 2009 (Home i Pro varijanta) uz pomoć koje možete da radite apsolutno sve što ste ikada radili sa PM-om u vremenu kada su kružile tadašnje verzije NTFS-a itd. Zahvaljujući njemu sam sve particije ponovo doveo u red a podaci su ostali potpuno očuvani :)


Paragon Hard Disk Manager 2009 Home/Pro

<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php