Laboratorija za računarsku tehniku

Limbo => Događanja, seminari, predavanja => Temu započeo: Siniša Ranđić 30.05.2011, 23:50

Naslov: Bi i taj dan ...
Poruka od: Siniša Ranđić 30.05.2011, 23:50
Поштоване колегинице и колеге,

желим да се захвалим свим оним који су у суботу 28. маја нашли времена да дођу на свој Технички факултет и покушамо да заједнички направимо нови корак у заједничку будућност. Такође, желим да се захвалим и свим оним који су се јавили и обавестили да због обавеза нису у могућности да данас буду у Чачку. А сигуран сам да су и остали имали ваљане разлоге који су их спречили да нам се придруже овога пута. Број присутних показује да међу бившим, али садашњим студентима рачунарства на Техничком факултету постоји критична маса којој је стало да себи, али и будућим студентима створи оквире за стицање квалитетнијих и употребљивијих знања.


Иако је овај наш скуп имао прилично неформалан карактер ипак је показао да сте спремни да се одазовете и да схватате проблеме у којима се одвијало ваше школовање у релацији са потребама праксе у којој сада делујете, као и да желите да свих тих недостатака, у највећој могућој мери буду ослобођени ваши наследници у клупама Техничког факултета.


Да би даље активности на овом плану у будућности добиле потребну тежину предлажем вам да изаберете Иницијативни одбор за формирање Удружења студената рачунарства на Техничком факултету, који би на себе преузео послове организовања будућег скупа сличног овом од суботе. Тај будући скуп, који би могао да се одржи већ крајем септембра требало би да:
   На овај начин би се у даљем раду, до формирања Удружења избегло да се овакве активности третирају као нечија приватна иницијатива. Давањем мандата Иницијативном одбору стекли би се услови да он може официјелно да наступи према Техничком факултету – руководству и стручним органима. Овај Иницијативни одбор би требало основати током јуна месеца да би он одређене активности на припреми даљих активности могао да обави још пре годишњих одмора.


Поред одржаног скупа и интерсовање које је исказано кроз коментаре на Форуму Лабораторије за рачунарску технику представља довољан гарант да све ово што је започето суботњим састанком заиста представља нови корак рачунарства на Техничком факултету.