Srbija na repu Evrope po informatičkoj pismenosti

Započeo Siniša Ranđić, 17.01.2009, 22:50

prethodna tema - sledeća tema

Siniša Ranđić

Iako ovo ne bi trebalo vezivati za segment računarstva, ovaj članak otvara neka zanimljiva i značajana pitanja:

Marko Аcović

Ovaj članak odlično pokazuje trenutno stanje u nas. Nažalost, samo su tri države koje imaju više informatički nepismenih ljudi od naše. Da nije tužno, bilo bi smešno. Ipak, ovde vidim ulogu Tehničkog fakulteta kao centra za edukovanje ljudi. Mislim da bi fakultet mogao da popravi svoje finansijsko stanje ukoliko bi vršio obuke fizičkih lica za dobijanje pomenutog ECDL sertifikata. Šta mislite o ovoj ideji? Da li bi to naišlo na odobravanje od strane rukovodstva fakulteta?

Siniša Ranđić

Na adresi http://www.ecdl.co.yu/ može detaljno da se vidi o tzv. European Computer Driving License (ECDL) Serbia & Montenegro.

Pregledajući plan i program tzv. informatičkog obrazovanja može da se vidi da se radi organizovanom pristupu ovoj problematici koji prvenstveno za cilj ima upoznavanje najšire populacije u smislu osposobljavanja u korišćenju računara.

Mogući doprinos Tehničkog fakulteta bi pored praktičnog učešća u obuci i davanju ECDL sertifikata mogao da bude u praćenju nivoa informatičke pismenosti, zahteva svakodnevne prakse i odgovarajućeg prilagođavanja nastavnih programa obuke.