Звање "мастера" за 1000 динара???

Započeo daxmirkovic, 11.09.2013, 23:14

prethodna tema - sledeća tema

daxmirkovic

Недавно сам добио информацију да је могуће добити звање мастера уплатом од 1000 динара на рачун факултета и писањем молбе. Интересује ме да ли је то тачно и ако јесте када ће се (и да ли ће се) зауставити срозавање угледа овог нашег факултета. Лично мени не пада на памет да "преузмем" то звање, јер нити сам га заслужио, нити сам хтео да га заслужим, самим тим ми и не треба али не би било фер према бившим колегама који су плаћали школарину за мастер студије да те се тако опходе према њима...
Молим вас ако имате било какаве информације да поделите, верујем да многе занима...

Siniša Ranđić

Čim sam pročitao ovu informaciju setio sam se o čemu se radi. Proverio sam to u Studentskoj službi i dobio verodostojnu informaciju da se za 1000 dinara dobija OBAVEŠTENJE da u skladu sa Zaključkom Narodne skupštine Republike Srbije studenti koji su završili fakultet pre uvođenja "Bolonje" imaju zvanje koje je ekvivalentno stepenu MASTERA. Čak se ne radi ni o potvrdi.

Sruga stvar je da li ovakav DOKUMENT treba naplaćivati čak i 1 dinar, jer je valjda u interesu Fakulteta da njegovi bivši studenti budu što je bolje tretirani u stručnoj javnosti.

daxmirkovic

Да, да... Изгледа да су на снази били глуви телефони.
Мени је мало то нејасно, обавештење да свршени студенти имају звање еквивалентно мастеру али није мастер... Која је онда поента? Губи ли се смисао мастер студија за људе који имају право на на ово "обавештење"?

Siniša Ranđić

Овим питање отвара се болно питањ, а то је смисао мастер студија. Како се оне одвијају бојим се да имају само формални карактер - стећи диплому, да нико од послодаваца не изговори судбинску реченицу - ДА СИ МАСТЕР ОДМАХ БИ ТЕ ЗАПОСЛИО!