De MonsterDebugger za Flash / FLEX aplikacije

Započeo holodoc, 05.02.2011, 19:06

prethodna tema - sledeća tema

holodoc

05.02.2011, 19:06 Poslednja Izmena: 05.02.2011, 19:10 od holodoc


Ko god se makar jednom uhvatio u koštac sa nekom ozbiljnijom Flash / Flex aplikacijom zna koliko su debuggeri u Flash Professional i Flex razvojnim okruženjima jadni i neupotrebljivi. Još kada dođe na red testiranje Flash aplikacije u browseru koji nameće dodatne restrikcije aplikaciji i gde ne postoji mogućnost bilo kakvog debuggovanja... E tad počinje prava zabava.

Evo konačno odličnog Open source rešenja za trebljenje "bubica" iz Flash aplikacija :)

De MonsterDebugger

U pitanju je desktop AIR aplikacija (što znači da može bez ikakvog problema da se koristi na Windows / Linux / MacOSX sistemima) koja omogućava praćenje kompletne Flash aplikacije dok se izvršava u Flash playeru (u ili van browsera) i razne manipulacije sa njenim parametrima u realnom vremenu kao što su praćenje tipova i vrednosti promenjljivih, injekcija vrednosti promenjljivih, praćenje zauzeća resursa aplikacije itd. itš.

Sve što je potrebno uraditi da bi Flash aplikacija mogla da se analizira i testira jeste da se u okviru projekta aplikacije koja se izrađuje doda jedna klasa koja se uključuje u projekat a koja je zadužena za interakciju sa desktop aplikacijom dok se Flash izvršava. Naravno u kraknjoj varijanti aplikacije pomenuta klasa se samo izbaci iz projekta.

Zaista izuzetno, izuzetno korisna aplikacija. Apsolutna preporuka sa moje stane za sve Flash / FLEX developere :)

NAPOMENA: Iz nekog razloga pokretanje Flash aplikacije iz browsera ne okida proces praćenja u Chrome-u (razlog verovatno leži u samom Chrome-u i njegovom restriktivnom modelu) tako da je preporučljivo proces praćenja iz browsera vršiti uz pomoć Firefoxa, Explorera ili sl. browsera.
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php