Adobe Flash Builder 4 (Flex 4)

Započeo holodoc, 27.03.2010, 20:07

prethodna tema - sledeća tema

holodoc

27.03.2010, 20:07 Poslednja Izmena: 27.03.2010, 20:16 od holodoc


Izašao je novi Adobe Flex 4 pod zvaničnim imenom Adobe Flash Builder 4. Uporedo sa njim objavljen je i novi Flex SDK 4.0 koji dolazi uz instalaciju "četvorke".

Probna Premium varijanta se može preuzeti besplatno sa zvaničnog sajta (http://www.adobe.com/go/try_flashbuilder) i teška je oko 380MB u Windows varijanti (dostupne su verzije i za sve ostale sisteme koji podržavaju Javu).

Iz dosadašnjeg iskustva (od par sati) moram da priznam da "četvroka" izgleda poprilično kompletno i moćno. Počevši od novog SDK i gomile novih komponenti pa preko direktne podrške za server-side jezike sve izgleda mnogo bolje upakovano i sređeno. Lista dostupnih komponenti je sada proširena i komponentama koje omogućavaju direktan rad sa Flash professional sadržajem (kad i ako sretnem onoga kome je ovo palo na pamet da ubaci u "četvorku" častiću ga cisternom piva  :D), omogućen je direktan eksport u AIR aplikacije itd. itd. E sad problem je što te komponente zahtevaju da na računaru bude instaliran Adobe Flash Professional CS5 (da, da... "petica" Adobe CSa samo što nije  <:-P) Jedino što se za sada primećuje je da je čak i na jačoj mašini kao što je moja program nekako... Pa vuče se kao vo pola sata nakon što su ga uhvatili u kupusu  =))

Koga interesuje može da pogleda i jedan dobar tutorijal vezan za rad u novom okruženju: http://www.adobe.com/devnet/flex/testdrive/.
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php