Graph 4.3

Započeo holodoc, 30.11.2010, 21:17

prethodna tema - sledeća tema

holodoc

Svi mi ovde prisutni jednostavno obožavamo matematiku zar ne? :blush:

Pa pošto je tako evo onda preporuke jednog programčića za iscrtavanje matematičkih funkcija koji može dobro da dođe u trenucima dosade ili polaganja ispita =P~

Graph

Download


<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php

holodoc

Kad smo već kod ovih programa za plotovanje matematičkih funkcija možda neko može i da mi pomogne :)

Iz čisto sentimentalnih razloga pokušavam da se setim naziva programa kojem je namena bila potpuno ista kao i kod ovog Graph-a ali sa sledećih nekoliko bitnih razlika:

- aplikacija je bila aktuelna u vreme dok sam ja još uvek pohađao srednju školu što u prevodu znači pre dobranih petnaestak godina
- aplikacija je bila DOS tipa mada pouzdano znam da je bez problema radila i pod Windows 95 i Windows 3.11 operativnim sistemima (da znam relikvija sam al' šta da radim :D)
- aplikacija ako se dobro sećam nije imala mogućnost preciznog crtanja grafova već je samo omogućavala prikaz izgleda funkcije ali ne i precizne vrednosti za ordinatu i apscisu.
- naziv aplikacije je možda (napominjem možda) u sebi sadržao reč "plot" ili "prot" nisam siguran

Znam da detalji i nisu nešto baš preterano izdašni ali možda neko slučajno i ubode naziv ovog programa. A zašto pokušavam da se setim koji program je u pitanju? Pa zato što je naš stručni profesor u srednjoj školi (sada već legendarni profesor Paunović) insistirao na korišćenju ovog programa za proveru izgleda raznih krivih u automatici itd. pa bih sada voleo da se podsetim starih dana i te "torture"  :utata:
<?php
abstract class Ignorance extends Stupidity implements Unavoidable 
    private function 
__construct(){
        
parent::__destruct();
    }; 

// EOF -> life.php