Home » Blog » Očekivnja!

Očekivnja!

očekivanja
Zgrada Fakulteta tehničkih nauka

Laboratorija za računarsku tehniku postoji već punih 18 godina. Stoji na raspoloženju svim onim koji žele da nauče nešto više iz oblasti računarske tehnike. Ili da uzmu učešće u projektima koji se realizuju u okviru naših istraživanja. Postojanjem Portala Laboratorije želimo da ispunimo svekolika očekivanja. I da pokažemo da smo važan deo Fakulteta tehničkih nauka u Čačku.

Kada smo došli u priliku da osnujemo laboratoriju imali smo dilemu – kako da ona funkcioniše? Obratili smo se profesoru Jozu Dujmoviću. I saslušali njegovo mišljenje. U duhu računarstva stavio nas je pred binarni izbor:

  • Da Laboratorija bude prostor u kome će sve biti pod konac;
  • Ili da stvorimo uslove u kojima će sve odvijati po principima brainstorminga.

Odlučili smo se za drugi kocept. Jer znali smo naš način razmišljanja i rada. I spremnost da sve držimo pod punom kontrolom. Očekivali smo da ćemo sa jednom slodnom formom rada Laboratorije najbolje iskazati sopstvene sposobnosti i kvalitete. Očekivanja su u potpunosti ispunjena.

Laboratorija za računarsku tehniku je ove godine postala punoletna. To nas obavezuje bar na dva polja. Jedno je prošlost i ono što smo učinili u proteklih osamnaest godina. Drugo je budućnost, jer mora se biti bolji nego ranije. Zato potrudimo se da bude tako.


Leave a comment